Eenvoudig te bereiden eendenborst menu voor eengezellig etentje met vrienden, kennissen en familie.

- EENDENBORST MENU

Dit is een heel gemakkelijk en smaakvol menu met eendenborst. Het gerecht kunt u het gehele jaar en elk seizoen klaarmaken.

Smaakvol, simpel en u geniet al bij het braden van het vlees
.

Hoofdgerecht bestaat uit gebraden eendenborst stoofpeertjes en aardappelpuree

Eendenborst met stoof peertjes en aardapplepuree

Koop of bestel bij de slager de eendenborst. Deze zitten meestal per 2 stuks vacuum verpakt.

HHMMM dat reukt al lekker- HET BRADEN VAN DE EENDENBORST
Snijdt de vel in met een scherp mes. Neem een half pakje bakroomboter en een flinke scheut olijfolie. Bak eerst de vel op zo'n 8 minuten. Daarna de andere kant op ca 5 minuten. Peper en zout na smaak toevoegen.
Hoelang moet een eendenborst bakken braden braadtijd

- NAGAREN VAN EENDENBORST

Na het bakken legt en vouwt u de eendenborst in gereed liggende aluminiumfolie. Ieder stuk eendenborst apart in de folie wikkelen.
Na 2 minuten kunt u de eendenborst serveren.

- ONDERTUSSEN TIJDENS HET BAKKEN

Kunt u de saus en de aardappelpuree maken. Koop hiervoor kant en klare zakjes bijvoorbeeld van Maggi voor de saus en Nestle voor de aardappelpuree. Simpel en goed van smaak.

- SERVEER ROSE GABAKKEN
Dit is het lekkerst en de eendenborst is heerlijk mals. U kunt het in zijn geheel serveren of alvast gesneden in lapjes. De saus erover heen en klaar
is Kees. De stoofpeertjes niet vergeten !

- WAT DRINKEN WE ERBIJ

Wij hebben gekozen voor een heerlijke geurende en smaakvolle rosé. Deze is afkomstig uit de Provence en wel uit La Motte. U begeeft zich nu al aan de Cote d'Azur. Eet smakelijk

- WAT ALS DESSERT
Deze keer nemen we een ijstaartje, lekker zoet een heel verfrissend van smaak. Kunt u bestellen bij de bakker, neem wel een dessert ijstaart ! En een kopje expresso na met een cognacje.