Jongens pensionaat internaat kostschool Ste Marie Huijbergen Noord Brabant Nederland

Kostschool gastenboekBericht 1 tot en met 165


T. Weller05-07-2011
Ik ben advocaat en op zoek naar medeslachtoffers van sexueel misbruik door broeder Giovanni in de periode 1968 - 1970.Wie kan mij helpen?

Hans de Bruijn27-06-2011
Dat emailadres wat Jan Kwantes opgeeft is niet juist. Het wordt niet herkend door mijn browser. Is er wellicht een ander emailadres te gebruiken?

Een slachtoffer08-06-2011
Heb ik het goed als ik opmerk dat veel berichten zijn verdwenen. En wel de berichten over het sexuele misbruik van o.a. die Remigius??(OPMERKING: Dit is NIET het geval, groeten Frank Bogers 9 juni 2011)

Jan Kwantes04-06-2011
SEKSUEEL MISBRUIK OP STE. MARIE HUIJBERGEN{{Jan Kwantes 65 jr, alias De Kwatta,doet bij deze een oproep aan alle oudleerlingen van de jaren '50, die ook op kostschool zaten bij de broeders in Huijbergen en last hebben gehad van seksueel misbruik. Geef het door aan HULP&RECHT: secretariaat@hulpenrecht.nl. Denk er maar eens over na.Groeten, Jan Kwantes Tilburg

johan jansen10-04-2011
Heb ook op st marie gezeten super tijd gehad veel gevoetbald.

Hans de Bruijn29-12-2010
Ik ben de HdB die op 03-03-2010 een berichtje heeft achter gelaten. Inmiddels is het al weer enkele maanden geleden dat ik geschreven heb en de beerput gaat steeds verder op in Katholiek Nederland. Mijn leven is zodanig beinvloed door het gebeurde dat ik inmiddels ook geen katholiek meer ben. ik heb contact gehad met de congregatie van de broeders en een schrijven ontvangen van een van de broeders. Dit schrijven heeft mij zo goed gedaan dat ik het mij overkomene een plek heb kunnen geven en ik praat heel veel van mij af. Het enige wat ik al die jaren heb gedacht en nog steeds denk is: Laat die Remigius maar rotten in zijn graf en als er een hel bestaat dan zal hij daar zeer zeker vertoeven. Ik vind het verdrietig te lezen dat zo velen het niet prettig hebben gehad op Ste Marie en dat anderen helemaal nooit iets gemerkt hebben van de wantoestanden, Een ieder die mij wilt spreken kan dit doen via mijn emailadres. Zowel positieve als negatieve berichten zijn welkom en u kunt t.a.t. een reactie tegemoet zien. Ik wens u allen een fijne jaarwisseling en een voorspoedig, gezond en gelukkig nieuwjaar toe.

Alfonso Harkelijn29-12-2010
Ik heb ook op St Marie gezeten van 1970 t/m 1974.Ik heb nog een paar foto's van toen. Ik moet ze alleen nog opzoeken. In 1990 was ik op vakantie in Nederland en was ik langs geweest. Ik heb verschillende foto's gemaakt met de broeders die toen nog in leven waren en zelfs foto's gemaakt van hen die op het kerkhof liggen. In 2000 was ik met mijn familie op vakantie en heb ik weer nieuwe foto's gemaakt. Zodra ik ze vind zal ik het zeer zeker met jullie delen.Ik heb nog contact met Dick Bal en ik ben op zoek naar een andere hele goede vriend van mij: Maarten van den Eerden. Als iemand zijn adres en of telefoon nummer heeft, hoor ik het graag.Ik woon intussen tijd weer in Nederland sinds 2007. Ik kom uit Curaçao. Groetjes';

Paula Schenk26-12-2010
Ik ben een zus van Marian Reijnders-Schenk en heb ook op Ste. Marie gezeten als 'externe'.Eerst op de lagere school (1e-4e klas St.Hubertusschool; daarna heette de lagere school Ste. Marie). Ik heb bij Broeder Maurice (de Laat) in de 5e klas gezeten en bij Br. Willibrordus (Jan Verbruggen) in de 6e.Van 1973 tot 1977 zat ik op de Mavo. Ik ken nog wel een aantal namen en zeker de gezichten die op een aantal foto's staan! Ik woon nog steeds in Huijbergen en heb de sloop van de gebouwen dus ook van dichtbij gevolgd. Ik heb heel veel leuke herinneringen aan de Ste.Marie-tijd. Veel meegemaakt daar! In die periode ook op muziekles gezeten bij Broeder Matthias, lid geworden van Fravino, tennisles van Broeder Avelino, jongerenmissen op zaterdagavond met koor en orkest...

Marian (Reijnders)-Schenk26-12-2010
Ik heb op de lagere school (1970-1976) en op de Mavo(1976-1980)gezeten en woonde in het dorp. De 6e klas bij Dhr. Appelboom. Namen die ik me nog herinner: Jos Roels, Bert Beusenberg, Hans Witte, Leander Cornet, Gilbert Stuy, Ronald van Schoonhoven, Johan Mes, Guido Antonissen, Angelo Talboom, Rini Koevoets, Egi Rodriguez, Pieter Grant enz enz.Tip: kijk ook eens op www.schoolbank.nl

Rob Vrinten07-12-2010
Ik zat op het internaat van 1975 t/m 1977 (dus 3 jaar). Ik herinner me de namen Harry de Koeier, Albert Krootjes, Maarten Smit. Voor mij was het een ellendige tijd: veel heimwee en weinig vrienden. Ik heb er wel manieren geleerd!

Frans Peters06-02-2010
Ik ben van de lichting 1959 t/m 1962 en heb nog klassefoto's van twee jaar met daarop de beide klassen van 60-61 en 61-62 en ik zag in de berichtgeving ook nog een bericht van Sjef Aerts. Ik wil de foto's proberen uit te weken en ze toe te sturen met zoveel mogelijk namen erbij.

Martijn van der Vleuten21-09-2010
Broeder Remigius was een gefrustereerd type die het liefst had dat je op schoot kwam zitten."alle vrouwen zijn hoeren" was een van z'n uitspraken die ik me heel goed herinner. Dit naar aan leiding van een vriendin in het dorp !

Ton de Ridder19-09-2010
Mijn vrouw en ik waren een ritje met de auto aan het maken en kwamen zodoende in Huybergen terecht. Wat is het daar veranderd zeg. Bijna onherkenbaar. Ik zie in de verschillende ingestuurde berichten veel genoemd wroden over "sexuele" toestanden. Ik heb dat zo niet meegemaakt. In verband met al de verhalen van de laatste tijd, heb ik me afgevraagd: "Heb ik daar toen iets van gemerkt of heb ik signalen gemist waarvan ik nu zou zeggen dat e.e.a. daar voorkwam". Ik kan me niets voor de geest halen. Ik heb ook wel eens klappen voor mijn "kop" gehad van een broeder, maar daar bleef het dan ook bij. Ik ben aangenaam verrast, dat er nu mensen van mijn leeftijd (dus oudjes) acte-de-presence geven. Ik heb het bericht van Thijs van Woerkom gelezen en herkende zijn relaas. Leuk om dit allemaal weer onder ogen te zien.

Frans Coomans09-08-2010
Heb op St.Marie gezeten 1962-1964. 6e klas en 1e klas ulo. Over het algemeen een leuke tijd gehad. Herinner me goed de leraar Engels, of wat daar voor door moest gaan, remigius. Wat kon die man slecht les geven. Ik had dan ook een verschrikkelijke hekel aan Engels. Mijn huidige beroep? Leraar Engels. Aan broeder Giovanni hele fijne herinneringen. Gaf heel goed les, kon boeiend vertellen en natuurlijk zeer bekend om z'n "sprokkel activiteiten en zijn smetteloze klas. Oh wee als je met vieze schoenen zijn klas binnenkwam. Als ik de foto's uit die tijd zie, komen de herinneringen weer boven. Herken helaas nog maar enkele gezichten. Er werd heel veel aan sport gedaan. Helaas hadden veel broeders nogal losse handen en als je pech had werd je hardhandig aangepakt. Maar zoals gezegd, geen slechte tijd gehad

Mr. Robert L.M. Koch04-08-2010
Als 11 jarige 1 jaar op St. Marie heel goed les gehad van broeder Giovanni, basis voor middelbare en universitaire studie.Fantastische veelzijdige school die thans helaas is opgesplitst in luxe appartementen.De voetbalvelden zijn nu prachtige tuinen met mooie klassieke luxe villa's.Mijn herinneringen aan pensionaat St. Marie zijn alleen maar positief!

vorige    pagina 4 van 11     volgendeNieuwe bericht

Naam: *
E-Mail: (optioneel)
Homepage: (optioneel)
Bericht:
 
Verifieer uw inschrijving middels het vinkje:
 

  

 

 

Neem contact op met Frank Bogers