Broeder Casimiro KuypersGuaratingueta (Brasil), 11 de Novembro de 2007

Beste ex-pensionaatist Frank Bogers,
Wij kennen elkaar niet. We hebben elkaar zeer waarschijnlijk ook nooit ontmoet.
Na mijn vijfjarig verblijf in Indonesia (voornamelijk in Irian Jaya) werd ik in 1977 gestationeerd in St. Marie voor de technische dienst, samen met Sooi. Naderhand heb ik nog enkele jaren in Breda, Oosterhout en Nijmegen doorgebracht, en ben tenslotte in 1987 naar een geheel andere gemeenschap overgegaan: een Oostenrijks-Portugese gemeenschap, en zo ben ik thans al weer bijna vijf jaar werkzaam in bovengenoemde plaats-met-de-onuitsprekelijke-naam.
Bij het surfen in het Internet ben ik op jouw adres gekomen, heb gezien, dat er een indrukwekkend aantal foto's bij elkaar gebracht zijn, en heb begrepen, dat nog meer foto's welkom zijn.
Als annex stuur ik hierbij twee foto's op, die ik indertijd gemaakt heb: een "sfeer" foto van de bekende watertoren, gemaakt gedurende een mistige herfstdag in 1981.
De tweede foto heb ik in 1985 gemaakt vanuit een zweefvliegtuig, gesleept door een Pipercub van de zweefvliegclub WBAC, die hun "home" hebben op de vliegbasis Woensdrecht. Hierop ziet men duidelijk het gedeelte van St. Marie dat plaats heeft moeten maken voor familie woningen.
Ik hoor (beter gezegd: "zie") nog wel of het bruikbaar is
Vriendelijke groeten, Br. Casimiro Kuypers


Klik voor vergroting
Foto genomen in 1985 vanuit het zweefvliegtuig K13 met een Camera OLYMPUS OM 1, met normaal objectief.


Luchtfoto's Huijbergen

Huijbergen-luchtfoto.jpg Guaratingueta, 26 Januari 2008 Beste Frank, Eindelijk!
Hierbij mijn laatste bijdrage voor de foto collectie van St. Marie te Huijnergen. Deze foto is dus genomen, komend per zweefvliegtuig van Hoogerheide en geeft aldus een idee van het toenmalige St. Marie, gelegen aan de Boomstraat: Links het toenmalige noviciaatsgebouw, dat de laatste jarn verhuurd was aan de Zusters clarissen; daarnaast het internaatsgebouw voor de lagere school leerlingen; tenslotte nog verder links het theatergebouw met speelplaats ervoor. Dit alles heeft dus plaats moeten maken voor het nieuwe klooster. De overzichtsfoto heb ik eens bekeken, doet erg "amerikaans" aan met zijn felle kleuren. Is geen voorbeeld van fraaie foto, maar zoals al gezegd, de lucht boven Nederland is altijd wat vuil en vanaf zo'n vijfhonderd meter hoogte ziet men dat op de foto; Nevelig. En dit kon helaas niet met normale kleuren weggewerkt worden. Vriendelijke groeten, Br. Casimiro Kuypers

 

luchtfoto huijbergen internaat

Br. Casimiro Kuypers,

Bedankt voor de prenten, de luchtfoto is heel mooi. Het zweefvliegen bestaat nog steeds. Mooi zo vanuit de lucht. Zelf maak ik wel eens een helikoptervlucht en maak dan ook luchtfoto's. Het ga je goed in Guaratingueta en nogmaals bedankt

Groeten Frank Bogers

Klik voor vergrotingEen mistige herfstdag in 1981

 

Huize lievensberg Beste Frank, 14 september 2012 Laat ik weer eens kontakt opnemen. In 1947/48 heb ik m`n noviciaat gemaakt in Huize LIEVENSBERG, Balse Baan Bergen op Zoom. Vermoedelijk in 1982 heb ik bijgaande foto van dat huis gemaakt, een fantasieloze vierkante blok. Ik vraag me af, of dit nog bestaat; ik heb in het internet gezocht, maar niets gevonden. Indien nog aanwezig, zou je dit voor mij nog eens kunnen fotograferen, en het samen met mijn oude foto publiceren in die verzameling oude foto`s? Heb je de mogelijkheid een luchtopname daarvan te maken? Toen ik drie jaar geleden op verlof was, heb ik nog geprobeerd dit huis te bezoeken, maar ik kende er niets terug, en dan dat gezanik met eenrichtingsverkeer, wordt je telkens in een verkeerde richting gestuurd.


Tweede foto: Hoogstraat 23 .BoZ. Hier was vroeger het Hoofdbestuur van de broeders gevestigd. Is al lang geleden verkocht, helemaal omgebouwd.
Het was alles bij elkaar een kotterij. Ik heb er eens een paar dagen gewoond. In de tuin is een apartementenblok weggezet, genaamd: Franciscusberg.
Deze foto heb ik waarschijnlijk ook inn 1982 gemaakt. durf daarvoor mijn hand niet in het vuur te steken.
Ik had deze maand September nog eens over willen komen, en dan nieuwe foto`s van het huidige Huijbergen maken. Maar de club heeft geen motorvliegtuig meer, en op goed geluk af op een hoogte van plm. 300 meter proberen naar Huybergen komen zonder noodlanding, is me te riskant.
Ik kom dus helemaal niet meer, en hoop onder de palmbomen mijn laatste rustplaats te vinden. Ik ben thans bijna 85, maar gelukkig nog zeer levendig.
Op z`n Brabants: HOUDOE, Br. Casimiro Kuypers
hoogstraat bergen op zoom
Hoogstraat Bergen op Zoom<<< vorige
Heeft u oude foto's van St Marie ?


www.frankbogers.nl
Schoolfoto startpagina
Ste Marie gastenboek