Broeder Casimiro Kuypers

 

Foto genomen in 1985 vanuit het zweefvliegtuig K13 met een Camera OLYMPUS OM 1, met normaal objectief.

Terug naar overzicht


 

Guaratingueta, 26 Januari 2008 Beste Frank, Eindelijk!
Hierbij mijn laatste bijdrage voor de foto collectie van St. Marie te Huijbergen. Deze foto is dus genomen, komend per zweefvliegtuig van Hoogerheide en geeft aldus een idee van het toenmalige St. Marie, gelegen aan de Boomstraat: Links het toenmalige noviciaatsgebouw, dat de laatste jaren verhuurd was aan de Zusters clarissen; daarnaast het internaatsgebouw voor de lagere school leerlingen; tenslotte nog verder links het theatergebouw met speelplaats ervoor. Dit alles heeft dus plaats moeten maken voor het nieuwe klooster. De overzichtsfoto heb ik eens bekeken, doet erg "amerikaans" aan met zijn felle kleuren. Is geen voorbeeld van fraaie foto, maar zoals al gezegd, de lucht boven Nederland is altijd wat vuil en vanaf zo'n vijfhonderd meter hoogte ziet men dat op de foto; Nevelig. En dit kon helaas niet met normale kleuren weggewerkt worden. Vriendelijke groeten, Br. Casimiro Kuypers


kostschool

 

Een mistige herfstdag in 1981
Beste Frank, 14 september 2012 Laat ik weer eens kontakt opnemen. In 1947/48 heb ik m`n noviciaat gemaakt in Huize LIEVENSBERG, Balse Baan Bergen op Zoom. Vermoedelijk in 1982 heb ik bijgaande foto van dat huis gemaakt, een fantasieloze vierkante blok. Ik vraag me af, of dit nog bestaat; ik heb in het internet gezocht, maar niets gevonden. Indien nog aanwezig, zou je dit voor mij nog eens kunnen fotograferen, en het samen met mijn oude foto publiceren in die verzameling oude foto`s? Heb je de mogelijkheid een luchtopname daarvan te maken? Toen ik drie jaar geleden op verlof was, heb ik nog geprobeerd dit huis te bezoeken, maar ik kende er niets terug, en dan dat gezanik met eenrichtings verkeer, wordt je telkens in een verkeerde richting gestuurd.

Hoogstraat Bergen op Zoom

Tweede foto: Hoogstraat 23 .BoZ. Hier was vroeger het Hoofdbestuur van de broeders gevestigd. Is al lang geleden verkocht, helemaal omgebouwd.
Het was alles bij elkaar een kotterij. Ik heb er eens een paar dagen gewoond. In de tuin is een apartementenblok weggezet, genaamd: Franciscusberg.
Deze foto heb ik waarschijnlijk ook in 1982 gemaakt. durf daarvoor mijn hand niet in het vuur te steken.
Ik had deze maand September nog eens over willen komen, en dan nieuwe foto`s van het huidige Huijbergen maken. Maar de club heeft geen motorvliegtuig meer, en op goed geluk af op een hoogte van plm. 300 meter proberen naar Huybergen komen zonder noodlanding, is me te riskant.
Ik kom dus helemaal niet meer, en hoop onder de palmbomen mijn laatste rustplaats te vinden. Ik ben thans bijna 85, maar gelukkig nog zeer levendig.
Op z`n Brabants: HOUDOE, Br. Casimiro Kuypers
Broeder. Casimiro Kuypers,

Bedankt voor de prenten, de luchtfoto is heel mooi. Het zweefvliegen bestaat nog steeds. Mooi zo vanuit de lucht. Zelf maak ik wel eens een helikoptervlucht en maak dan ook luchtfoto's. Het ga je goed in Guaratingueta en nogmaals bedankt

Groeten Frank Bogers