Leon Bogers uit Lepelstraat 1961-1963

Voetballen trommelen wandelen Lagere School Ste Marie Huijbergen

Frank Op Kostschool

Het zang koor van de 5e klas Ste Marie Huijbergen

Terug naar overzicht


klas van Frank Bogers Hiuijbergen

In de refter bij broeder Godefriedus

klassefoto lagere school frank bogers

Gezamelijk eten en alles samen eerlijk delen.

voetballen op kostschool

Onderstaand vindt u namen welke ik van Ad de Blaaij mocht ontvangen met hier en daar een leuke anekdote. Ad bedankt voor je bijdrage.

op bezoek internaat

6e klas bij broeder GiovanniFrank, de foto's van de klas van broeder Felix. Ik ken uiteraard niet iedereen meer. Maar laat ik maar eens poging wagen.
Achterste rij vlnr: Broeder Camillus directeur van het internaat, onbekend,onbekend, Schouwenaars uit de Langeweg, Gert Grosfeld uit Bergen op Zoom zijn broer Jeroen zat een klas hoger, de tweeling gebr. Pijpers uit Rotterdam , Bossers of Borsters uit Vosmeer geloof ik, dan uiteraard Felix die is later naar Amstelveen gegaan als hoofd van een basisschool,

Tweede rij vlnr: Ligtvoet of Ligthart hij kwam in elk geval uit Oud Gastel, onbekend, Jan(?) Truijen arrogant mannetje nogal pesterig aangelegd, kon wel goed voetballen, ? Raets eerst Wouw maar zijn vader heeft ongeveer in die tijd een groot café gekocht aan de Oude Markt in Roosendaal, Harry de Wit uit Steenbergen, onbekend, broeder onbekend wel staat mij een beeld voor de geest van een rustige man die niet van voetballen hield en tussen de middag met de niet-voetballers altijd een spel ging doen of wandelen.

Derde rij: Brouwers altijd lachen stevige vent, onbekend (van gezicht ken ik hem wel), Jan vd Veeken uit Prinsenbeek, Ronald (?) Dodemondt uit Nijmegen die kwam ik een jaar of 10 geleden nog eens tegen hij heeft een bedrijfje gehad van dubbelglas, maar koos al snel om als ambtenaar van de gemeente Nijmegen aan de slag te gaan, Husson (?) uit Breda zijn broer was ook Broeder in Huybergen, onbekend, onbekend.

Vierde rij: Jan Hopmans leuke vent kwam en komt uit Standaardbuiten hij is nu succesvol fruitteler, Ad de Blaaij, Harry Snoeijs uit de Langeweg aimabele vent en vooral een goede voetballer zijn vader was Prins Carnaval in Langeweg en heeft een keer een carnavalsavond georganiseerd in de oude gymzaal vlakbij de oude douches en de bakkerij, van Agtmaal zijn vader was boer in Huybergen (!), Remmers (?) uit Tilburg, Krielaers die ben ik ook tegengekomen zo'n 10 jaar geleden witte blouse open tot bijna de navel, flinke halsketting met dito bierbuik en met een mooie juffrouw -het kan dus wel - , Luc de Bruin uit Sluis, Jan (?) Adams uit de buurt van Baarle Nassau, Philippe ..... uit Belgie was in Nederland om onze taal beter te leren kennen ging elke ochtend een half uur eerder naar de klas toe om bijles in het Frans te krijgen, Chris Backx uit de Noord Oost Polder, Leo (?) van Arendonk uit Etten Leur, onbekend,

Onderste rij: onbekend, van Meel uit Made, Schrauwen uit Wouw wat kon die man mooi tekenen, naam onbekend maar die kwam ook uit Made of den Hout, de Kort uit Tilburg, Leon Bogers, Van Vianen uit Sluis en Kees vd Elsakkers uit Zundert of die buurt.schoolrapport-internaat

Voetballen op kostschool. De PSV competitie.

Voetbalelftal tegen Antwerpen. Je ziet wel, er werd ook internationaal gevoetbald.

gouden kaart 100 punten

Wandelen in het bos.

jongens zwemmen op kostschool

Links Leon met zijn trommel, wandelen in Halsteren.
de refter lezen spelletjes

Muziek bandje in de refter, Leon in het midden

brief aan mijn  ouders

Leon rechts met zijn vriend Johan Viane uit Sluis.brieven aan mijn ouders kostschool

Voetbal elftal NAC

de laatste brief aan mijn  ouders

Nac voetbal elftal.
rekening kostschool

Hier lig ik lekker te slapen in mijn bedje op de slaapzaal van het pensionaat Ste Marie.

interview kostschool

Iedereen ging in de winter schaatsen op de Groote Meren, dat wilde ik ook wel, maar ik had geen schaatsen. Ik zat in de klas en werd er uit geroepen. In de hal zat mijn vader te wachten uit Lepelstraat. En wat had hij bij ! Schaatsen, alleen een vader weet wat je nodig hebt, ben ik nooit meer vergeten. Trouwens hij heeft zelf ook op Ste Marie gezeten, meer klik hier. Ik heb er een heerlijke tijd gehad.