Thomashuis Huijbergen (december 2011)

Het Thomashuis in Huijbergen met de klokkentoren

Terug naar Ste Marie overzicht

De geschiedenis van een foto.

Zaterdag 12 december 2012 ging ik gepakt en gezakt naar het Thomashuis in Huijbergen. Daar hangt een groepsfoto in de hal van leerlingen en broeders van het internaat Ste Marie. De foto is genomen omstreeks 1935 en is in het bezit van de familie Klasen. Zij woonden toen uit Bergen op Zoom. En omdat ik toch mijn foto atribuuten bij had, heb ik nog wat prenten geschoten van de verbouwde kapel tot het huidige Thomashuis. Meer over de foto kunt u vinden.. klik hierHet verbouwde Thomashuis wat vroeger de kapel was.

broeders huijbergen kapel

Een mooie bestemming voor de kapel van weleer in Huijbergen.


De bewoners van het Thomashuis te Huijbergen.
In een gezellige huislijke sfeer zitten ze gezamelijk rondom de tafel.
Wilt u meer weten, kijk op de site klik hier


klik op de foto voor een vergroting

Wilt u meer over de foto weten klik hier


Thomashuis Huijbergen (augustus 2011)


HUIJBERGEN - Buurtbewoners zijn blij met de komst van een Thomashuis in de voormalige kloosterkapel aan de Staartsestraat in Huijbergen.
En de beheerders van het Thomashuis vinden Huijbergen een geschikte plek. Kortom, alleen maar tevreden gezichten op de informatieavond over het initiatief, donderdagavond in zaal Vaeders Hoefke. Vijftig buurtbewoners waren aanwezig op de bijeenkomst om kennis te maken met de beheerders van het Thomashuis, Peter en Martinique Oppenneer, en meer over de werkwijze van de voorziening te horen, die onderdak biedt aan acht bewoners met een verstandelijke handicap.
Het echtpaar Oppenneer is achttien jaar actief in de verzorging en begeleiding van verstandelijk gehandicapten. Ze deden dit in loondienst. "We zijn onder de indruk van de formule van het Thomashuis waarbij een prettig leven voor de bewoners voorop staat. In de reguliere zorg wordt eerst naar de cijfertjes gekeken en dan pas naar de mensen. Dit waren we beu", aldus Peter, die samen met zijn vrouw en twee kinderen nu nog in Terneuzen woont............


Het Thomashuis in de nieuwe woonwijk van Huijbergen

Het voormalige klooster is gedeeltelijk omgebouwd voor appartementen.


De verbouwing van het Thomashuis

De klokkentoren in de steigers om het geheel weer netjes op te knappen.