- Bunkertreppe Benedensas de Heen -


De trap bij het Benedensat In zo een korte tijd is er al heel wat geschreven en gepraat over de Bunkertreppe. Of te wel de houten trap boven op de bunker bij "Akkermans"aan het Benedensas bij de Heen. Op 27 mei 2016 ben ik er zelf maar een naar toe gefietst om dit spektakel te aanschouwen. Wat ze er ook van zeggen of schrijven, in ieder geval dit is een trap die opvalt. Ik ben er tenminste figuurlijk opgevallen. En of je hem nou mooi of lelijk vindt, hier staat tenminste iets. Vol enthousiasme de trap opgeklommen een filmpje en wat foto's gemaakt.


 

aan de overkant van het sas Informatie in de bunker
De Bunkertreppe steekt zijn kop al overal bovenuit.
Veel informatie te lezen in de bunker zelf

 

Waterpoort waterlinie informatie bord en uitleg in de bunker  

 

Boven aan de trap een kijkje naar beneden
Wat een geweldig uitzicht boven aan de trapNaam trap niet officieel Bron BndeStem 28 mei 2016
DE HEEN
De naam van de 'Bunkertreppe' in de Heen is nergens officieel vastgesteld of voorgesteld. Het is een werktitel van de architecten.
Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van De Volkspartij over de Duitse naam van het uitkijkpunt. Michel Lambers vond die smakeloos, omdat het onaangename herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog zou opwekken.
Het college zegt dat er in de gemeente Steenbergen verschillende locaties en objecten te vinden zijn die herinneren aan die periode tussen 1940 en 1945. Het is belangrijk volgens B en W dat die zwarte periode uit de geschiedenis fysiek zichtbaar blijft in het landschap. De gemeente gaat geen officiële naam geven aan het uitkijkpunt op Benedensas, maar wil dat overlaten aan de gemeenschap. Ze wijzen daarbij naar de 'loopgraafbrug' op Fort de Roovere bij Halsteren, die beter bekend is geworden als de 'Mozesbrug', omdat hij het water doorklieft.
MAJDA OUHAJJI
 


 

Fietsen met Frank en Nellie
Voor een stop bij de Heen Sas hier Huiskamer Restaurant
Meer fietstochten van Frank klik hier
www.frankbogers.nl