www.frankbogers.nl
Carnaval van 25 t/m 28 februari 2006
vastenavend 2006

Carnaval in Lepelstraat ‘Me speule ’n spelleke’

Foto reportage optocht zaterdag 25 februari in Lepelstraat

Kinderen speule ’n spelleke in optocht Door Irma van Schaijk

Dinsdag 28 februari 2006 - LEPELSTRAAT – Voor de 33e keer trok gisteren de kinderoptocht door de straten van Lepelstraat. Het motto ‘Me speule ’n spelleke’ had de scholieren tot vele varianten geïnspireerd.

Agge mar leut et
FOTO CON CLASQUIN

Veel speelkaarten, ganzenborden, zelfs een flipperkast en voetbalgoal gingen mee in de stoet. „In Lepelstraat is de jeugd heel erg betrokken bij carnaval“, zei Prins Wil. „En dat is mooi, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Je ziet ook dat veel van onze buurtschappen met dit soort evenementen erg hun best doen.“

Op school werd al wekenlang met oude foto’s en filmpjes aandacht besteed aan het 3x11 jubileum. In de kinderoptocht speulde Prins Wil gisteren z’n eigen spelleke: in plaats van met de prinsenwagen reed hij de tocht in een skelter.

Uitslagen: Grote groepen: 1. De Lèèglopers; 2. FC De Speulers; 3. BV De Kladde; Kleine groepen; 1. De Olympische Speulerkes; 2. Mike, Sylvana, Marvin; 3. Priscilla, Kieke, Sabrina, Niels; Paren: 1. Bouwclub M en M; 2. Femke en Lieke; 3. Dennis en Femke Bogers; Enkelingen: 1. Caja. De Dries Nuijten wisseltrofee (vernoemd naar Lepelstraats eerste prins) voor de mooiste tekening werd gewonnen door groep 3. Jaron (10) won ’t Broeinest voor het mooiste stukje in de Carnavalskrant.

 

Meer carnaval 2003

 

Agge mar leut et

Prins Wil I in polonaise, de aftrap voor carnaval
is genomen. FOTO PETER ROEK (BN de Stem)

Maandag 30 januari 2006 - LEPELSTRAAT – Het bessembindersbal vormde zaterdag in Lepelstraat de aftrap voor carnaval, editie 2006. Om elf over half elf kwamen prins Wil I en zijn gevolg naar het bal. Tijd dus voor de elf gebooje en de repetitie van het nieuwe liedje: Me speule 'n spelleke.
De twee makers van het liedje, Kees Maas (muziek) en Wim Clarijs (tekst), werden op het bal in het zonnetje gezet.

De komende weken heeft de Stichting Karnaval Lepelstraat nog van alles op het programma staan. Met name de kinderoptocht (de 33e!) wordt een feestelijk evenement.

BN de Stem Irma van Schaijk


met dank aan dagblad BN de Stem

In Lepelstraat werd de elfde van de elfde viering zaterdag gehouden in het gemeenschapshuis. Tijdens de traditionele boerenmaaltijd werd er afscheid genomen van nar Peter Janssen.

Vanwege het motto ‘Me speule ’n spelleke’ werd de oude nar omgetoverd tot ‘Peets speulpeleis’ en mag hij tot Aswoensdag voor de Bessembinders alles uit zijn hoge hoed toveren. Pas volgend jaar wordt Janssen lid van de boerenploeg.

Tim Ligtenberg werd de nieuwe kleine prins en Rachel Jonkers de nieuwe kleine Balvers. Aan de bekendmaking van de nieuwe nar ging een heel spektakel vooraf. Dweilband ‘Zou ut Lukke’ had de toverketel bij, waaruit de nieuwe nar tevoorschijn moest komen. Het leek te gaan mislukken want uit de ketel kwamen alleen maar andere dingen.

Uiteindelijk kwam Jan van der Wegen als nieuwe nar tevoorschijn.

‘Me speule ’n spelleke’

Carnaval van toen klik hier