De Leutige Bouwers Al 33 jaar een begrip onder bouwclubs

De Leutige Bouwers

Bron foto Chris van Klinken/het fotoburo Op deze site vindt u informatie over onze stamboom genealogie ouders, kinderen en kleinkinderen. Nieuwbouw oude foto's en films Lepelstraat Halsteren luchtfotos ballonvaart stedentrips Abraham en Sarah 25 jaar getrouwd huwelijksfeest zilveren bruiloft verjaardagen vakanties en stedentrips.

 

Leutige Bouwers: Al 33 jaar een begrip onder bouwclubs

Bron Bndestem.nl: zaterdag 21 januari 2012

Op de ledenlijst van de Leutige Bouwers staan 49 namen. De meeste leden komen regelmatig bouwen.

LEPELSTRAAT - Bouwclub de Leutige Bouwers heeft gisteravond in café-zaal Leonita het 33-jarige bestaan gevierd.
Na de boerenmaaltijd in het bouwkot aan de Zoekweg, trokken de bouwers achter de muziek naar d'n Tommes, waar burgemeester Han Polman en prins Wil I langskwamen om de bouwers te feliciteren.

Penningmeester Jan Brouwers, de enige bouwer die er vanaf de oprichting bij is, kreeg een aandenken. Op vrijdag 17 februari houden de Leutige Bouwers bij Leonita vanaf 20.00 uur open dag en zal de nieuw gebouwde wagen op het parkeerterrein staan.

BC de Leutige Bouwers werd op 4 maart 1979 opgericht door John Brouwers en Wil van Oevelen, de huidige prins Wil I. Ze stopten 100 gulden in de kas en Brouwers werd de eerste voorzitter. Tegenwoordig heeft Cees Boogaart de voorzittershamer in handen.

Het bouwkot heeft, met uitzondering van een aantal jaren dat er bij Christ Ooms aan de Kruisweg werd gebouwd, altijd aan de Zoekweg gestaan. "Het vertrek van de Kruisweg had met bezwaren van omwonenden te maken. Maar we hebben nu een prachtig bouwkot", zegt secretaris Maikel van Loon. Hij vervolgt: "We hebben de laatste jaren een toestroom van jeugdige bouwers. Op de ledenlijst staan 49 namen, van wie de meeste regelmatig komen bouwen. Het leukste van het bouwen is het gezellig samenzijn in het bouwkot. Na het bouwen drinken we een pilsje, er wordt slap geouwehoerd en er wordt gekaart. Tijdens de optochten is het ook geweldig om mensen te zien genieten van onze wagen. Daar kan geen prijs tegen op." De prijzenkast van de bouwclub is in die afgelopen 33 jaar flink gevuld. ,,We hebben een erelijst om trots op te zijn. We hebben in de categorie 'Bouwclubs van buiten Bergen op Zoom' in de Bergse optocht verreweg de meeste eerste prijzen behaald."

Drie ontwerpers stonden in die 33 jaar garant voor de successen: Rudy Huijen van 1979 tot 1999; Gert Maas in 2000 en sinds 2001 tekent Ad Bogers de wagens.

Al 22 jaar verzorgt dweilband Nog Eentje Toe de muziek op de wagen. De jubileumviering zal in het voorjaar worden afgesloten met een uitstapje. Hoe en wat het precies gaat worden, blijft volgens Van Loon geheim.

Lepelstraat carnaval pagina

Meer carnaval klik hier