Evenementen in Lepelstraat Naar website Frank Bogers

bijgewerkt op 25 January, 2018Zilveren braderie Lepelstraat kent gouden formule

De braderie wordt maandag 5 juni 2006 om 11.00 uur officieel geopend door burgemeester Polman.

Artikel uit BN/DeStem van 2 juni 2006 Door Barry Duijvelaar

Vrijdag 2 juni 2006 - LEPELSTRAAT – Dat de braderie in Lepelstraat tweede pinksterdag haar 25e verjaardag viert, is eigenlijk onjuist. De ‘Straot’ kent namelijk al 28 jaar een soort van braderie. Maar toch valt er maandag wel degelijk een zilveren jubileum te vieren.
De braderie van komende maandag is volgens organisator Jac Steijns de 25e die door de Stichting Braderie Lepelstraat is georganiseerd. „De eerste drie jaar waren het winkeliers, caféhouders en de beschermvrouwe van de plaatselijke harmonie die verantwoordelijk waren voor de organisatie van de braderie. Na drie jaar hebben wij het overgenomen. En dit jaar doen we het al weer voor de 25e keer.“Alle keren was Steijns daarbij. Ooit organiseerde hij de Lepelstraatse braderie zelfs helemaal in zijn eentje. „Op dit moment zijn we met zes man, maar destijds maar met tweeën. Omdat mijn collega met een hernia op bed lag, moest ik het helemaal in mijn uppie doen.“ Enorme groei In die 25 jaar braderie heeft Steijns heel wat veranderingen voorbij zien komen. „In de beginjaren waren we enorm trots dat we vijftig stands konden herbergen. Maandag hebben we er 150. Het is dat we een inschrijvingstop hebben gehanteerd, want anders hadden we de tweehonderd makkelijk gepasseerd.“Ook het aantal bezoekers zag Steijns stijgen van drieduizend in het begin, naar vijftienduizend tot twintigduizend bezoekers afgelopen jaar. De explosieve groei van de jaarlijkse ‘Straotse’ braderie brengt volgens Steijns heel wat regelwerk met zich mee. „Mensen denken vaak dat het een kwestie is van kraampjes wegzetten en klaar. Maar ik ben al sinds januari met de voorbereidingen bezig. Waar moeten de verschillende standhouders bijvoorbeeld staan? Je kunt moeilijk een patatkraam wegzetten en nog geen honderd meter verder een hamburgertent. Daar zal één van de twee in ieder geval niet blij mee zijn. Daarnaast willen sommige standhouders stroom en water hebben. Ook daar moet je rekening mee houden in je planning.“ Naast de braderie is er dit jaar ook een kermis met onder meer botsauto’s en grijpkasten. Daarom horen dit jaar ook de zijstraten van de Dorpsstraat tot het ‘braderiegebied’. Volgens Steijns is de braderie in Lepelstraat niet alleen groot, maar is er vooral ook van alles te vinden. „Je hebt wel eens van die grote braderieën waar ze drie kramen hebben met kleding en vier met kettingen. Wij streven naar de grootst mogelijke diversiteit. Dus één kraam met fietsen, ééntje met kleding en één met bestuurbare auto’s. Wij selecteren onze standhouders ook vooral op de waar die ze verkopen.“De braderie in Lepelstraat kende in de afgelopen 25 jaar een explosieve groei.
De jaarmarkt trekt inmiddels zo’n twintigduizend bezoekers. FOTO COR VIVEENArtikel uit BN/DeStem van 17-05-2005 'De gezelligste braderie'

Door Irma van Schaijk

Dinsdag 17 mei 2005 - LEPELSTRAAT - De jaarlijkse braderie in Lepelstraat trok ook dit jaar weer veel bezoekers.
Behalve de ruimhonderd kramen was er vertier voor de kinderen, muziek en optredens.

De terrassen op de braderie zaten vol gistermiddag. Van heinde en verre waren bezoekers naar de braderie gekomen. ,,De gezelligste braderie in de regio", vindt
Jacques van Beek van deorganisatie.

"Iedereen weet dat, ook de standhouders komen hier graag terug." De organisatie zorgt dat de stands ieder jaar een afwisselend aanbod leveren, van kleding tot speelgoed en huisraad en snacks. Ook voor het goede doel werd op de braderie geld ingezameld: er stonden kraampjes voor Sri Lanka, de Marjolagirls en de Zonnebloem.

Voor de kleintjes was er een draaimolen en ponyrijden. Verder waren er optredens van een smartlappenkoor, linedancers en liepen de Big Tom Lazy's Jazzband en dweilband Krabaan door de straat voor de muzikale noot.

De organisatie was aan het einde van de middag dan ook dik tevreden. Als enige kritische noot werd het parkeren genoemd: het speciaal vrijgemaakte parkeerterrein werd amper gebruikt, maar in de bermen langsde weg stonden auto's volop geparkeerd. "We hebben gewoon te weinigmensen in de organisatie om het verkeer in goede banen te leiden", aldus
Van Beek. "Gewoon niks aan te doen." Volgend jaar wil de Stichting Braderie Lepelstraat extra groot uitpakken. Het is dan de 25e keer dat de braderie gehouden wordt.


(Foto Peter van Trijen)

Braderie 2003

Slenteren door de Straot

 

Foto Frank Bogers vanuit de helikopter juni 2003
En dan nog even met de helikopter mee
Het uitzicht was fantastisch, de Straot in t' Air

 

Meer luchtfoto's........ klik kijk op www.lepelstraat.com


 

Activiteiten bij buurthuis 't Weike

Pietje Denisse en Frank

Dan naar Tommes voor een pilske

Het was weer stik gezellig tot volgend jaar


Herdenking Watersnoodramp Lepelstraat

 


watersnood lepelstraat
erdenkingskrant watersnood
tentoonstelling t weike
watersnood herdenking
Watersnood ramp 1953

 

Kermis in de 'Straot' augustus 2002

 

 

 

't Is Brabant, dat ik zo bemin, Omdat ik daar geboren bin.

En waar ik ben, ga of staat, Mijn liefste plek is Lepelstraat.

Bron: W. Plaisier


mede bewoners van lepelstraat klik hier gebouwen & monumenten klik hier