Fotoreis fotograferen in New York City Amerika12 - 17 oktober 2015 vetrokken voor foto's en mooie opnames te maken van deze
24/7 mega city New York City.
Camera Fujifilm X-M1 de alles kunner. Geen tijd en sjouw werk met spiegelreflexen en lenzen.
Heerlijk ontspannen prenten schieten en genieten.

Terug naar Frank Bogers

New York straatfotografie

Times Square laat in de avond. Door al die reclame verlichtingen lijkt het wel of de zon niet is ondergegaan. Heel speciaal om mee te maken. Er is een tribune geplaatst om dit schouwspel aan te zien. Met al die diverse mensen wat ze aan het doen zijn, je komt ogen te kort.

Times Square straat fotgrafie new york


het station in new york

Central Station Terminal New York. Dit moet je gade slaan. Al die mensen een mieren nest is er niks bij. Jammer dat ik geen statief bij had, kon je mooi die bewegingen vastleggen.

central station compositie

Volop eet gelegenheden in Central Station. Mooie compositie van het gebogen lijnen spel wat weg loopt in perspectief en de persoon op de voorgrond die alles aanschouwt


world trade center in spiegeling

Wolkenkrabbers spiegelen in ramen van andere flatgebouwen. Foto gemaakt tijdens New York reis bij de voormalige Twin Towers


nachtfotografie

Nachtfotografie: Rockefeller Center Top of the Rock
f/3.5 - 1/15 sec ISO 5000 16 mm. Ik kon de camera
tussen 2 glazen platen positioneren om zodoende
stil te houden. Anders moest ik nog verder met de iso
omhoog en dan krijgen we korrels ;-(

Tower of Freedom One World Trade Cente

Tower of Freedom One World Trade Center de wolkenkrabber van New York City Lower Manhattan Hoogte 541 meter 94 verdiepingen. De camera heeft een uitklapscherm waardoor ik vanaf het trottoir foto's kon maken.


Kasteel in Central Park mooi plaatje voor een legpuzzel !

view-from-tower-of-freedom.

View vanaf Tower of Freedom. Foto genomen achter glas. Ga met de camera zo dicht mogelijk naar de glazen wand, om spiegelingen te voorkomen.


Silhouet foto's maken

Silhouet foto's maken op de Tower of Freedom. Tegenlicht opname Fujifilm X-M1 Diafragma f/7.1 Sluitertijd Belichtingstijd 1/400 sec ISO 400 Brandpunt afstand 24 mm (Geen belichtings afwijking toegepast + of -) Opname omgezet naar zwart wit voor een nog beter contrast. Het aantal selfies wat wordt gemaakt is ongelooflijk. Wie wil er niet met zichzelf op de foto met een prachtig uitzicht over de stad New York.

De skyline van Central Park

Foto's maken vanaf de Tower of Freedom een geweldig gezicht op de stad New York. Links het vrijheidsbeeld. We hadden een fantastisch uitzicht en heb er wat prenten getrokken, want je staat niet elke dag op het hoogste punt van New York. We hebben ook nog een boottocht gemaakt naar het vrijheids beeld. dit was op een avond en het was al donker. Het vrijheidsbeeld stond vol in de schijnwerpers, veel te fel om te fotograferen, en dan nog eens dat gewiebel op een boot, mooi mislukte prenten.


zonnestralen fotograferen

Central Park tegenlicht opname: Om de zonnstralen zo te fotograferen kies voor een hoog diafragma f/11

Ground Zero. De zon tussen de bomen en gebouwen

stedentrip new york film

Het bekende plaatje. Central Park met op de achtergrond de stad New York. Wat een rust in zo een drukke stad.

Een van de watervallen bij het 9/11 Memorial. Het water stroomt heel zachtjes over de rand, herfstblad ligt stil en het water dondert naar beneden.


Fotograferen in New York City een aanrader. Een stad met uitersten wat ook van de fotograaf wordt verlangd !!! En met een Iphone lukt dat ook heel goed.

new york tips

De deelnemers in spiegelbeeld. Altijd grappig zo een plaatje gefotografeerd in het glas/raam


Mensen straatfotografie in New York : : Times Square de plaats om een selfie te maken. f/5.6 - 1/30 iso 1600 35 mm. (70 mm)

Kijk omhoog en dan zie je ineens dit prentje. Geen statief bij dus gooien we de iso omhoog. f/3.5 1/17 sec ISO 6400 16 mm.
Het werken met een statief is bijna onmogelijk. Je staat midden op straat en dus in de weg. Aan het water is het wel mogelijk bijvoorbeeld bij de Brooklyn Bridge.