LEPELSTRAAT EEN BEETJE VROEGER VOETBAL


Lepelstraatse Boys bestaan 70 jaar 2018

logo lepelstraatseboys

 

lepelstraatvroeger - carnaval - kerk - huizen - mensen - muziek - school - voetbalwie helpt mij aan de namen en jaartallen ......

Voetbalf elftal foto Lepelstraat
Onder aan zittend van l. naar r, Pauwke van Dorst, Geert van Tilburg en Koos Tunders, daarachter voorover gebogen, Jan Steijns, Rinus Luijks en Pruis Karremans.
Staand: Adriaan Luijks, ? ? Piet Tunders, Sjef Verrezen, Geert van Tilburg, Sjaak Verkaart, Jan Luijks Faan Schijvenaars
suus de kock

 

 

? ?

 

De eerste voetbalvereniging in Lepelstraat was Excelsior. Deze vereniging begon in de jaren voor 1930, en speelde op een terrein aan de Sleutelweg tegenover Jantje van Eekeren en zijn vrouw Trieneke. Men sprak dan ook in die tijd over de wei van Trienekes.
Daarna was er in de jaren 1930 t/m 1935 een vereniging onder de naam L.V.V. (Lepelstraatse Voetbal Vereniging). Zij speelden op een terrein van Dhr. Gommert Bogers aan de Waterkant.
De belangstelling voor het voetballen groeide en zo kwam de derde vereniging tot stand met de naam Zwarte Duivels van 1936 t/m 1940. Zij speelden aan de Steenbergseweg. De "Zwarte Duivels" was de laatste vooroorlogse vereniging in Lepelstraat, de vereniging werd opgeheven bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog in 1940.
In de oorlogsjaren werd op Lepelstraat niet in verenigingsverband gevoetbald.

Zeven jaar was er geen officiële voetbalvereniging op Lepelstraat, vanaf 1940 t/m 1947. Begin 1948 werd er gedacht om toch weer een voetbalvereniging op te richten en in competitieverband te gaan spelen in de Noord-Brabantse Voetbal Bond.
In augustus werd er een bijeenkomst gehouden in café "de Zwaan". De toenmalige eigenaar de heer Reinier van Isselt was één van de initiatiefnemers.
Bij de oprichtingsvergadering van de voetbalclub bleek de tijd rijp. Er werd een eerste bestuur gekozen. Als eerste voorzitter werd Piet Maas gekozen.

Uit de vergadering werd de naam "de Boys" genoemd voor de nieuwe voetbalvereniging, wat resulteerde in de officiële naam van: R(ooms) K(atholieke) V(oetbal) V(ereniging) Lepelstraatse Boys.
De clubkleuren werden bepaald nadat was gebleken wat de kleuren van de verenigingen in de omtrek waren. Het werd uiteindelijk blauw/wit.
De contributie werd bepaald op fl 0,60 per maand wat voor velen een behoorlijk groot bedrag was.

Lepelstraatse Boys was geboren - 15 augustus 1948 is de officiële oprichtingsdatum. (bron: website lepelstraatseboys)

? ?

 

 

 

   

 

Staand : Willem van Loon - voorzitter Jan van Treijen - Adrie van de Enden - Piet Voorbraak - Paul Adriaansen - Jan Brouwers - Willem Luijks - Cees van Tilburg - Piet de Krom.
Zittend : Jan van Schilt - Ad Denissen - Jac van Treijen - Kees Voorbraak - Rinus Van Reijen - Adrie Jochems - Wim Schetters - Theo Mus.

Het eerste elftal Lepelstraatse Boys tijdens het 25-jarig jubileum in mei 1973.

wordt vervolgd, stuur in die elftal foto....... bezoek de website van de lepelstraatseboys


lepelstraatvroeger - carnaval - kerk - huizen - mensen - muziek - school - voetbal - www.frankbogers.nl