Luchtfoto boven Huijbergen- nieuwbouw woningen - luchtfoto's - bossen - asperge velden - industrie - uitbreidingen dorpen - rabarber teelt - weilanden - vroeger - vakantie woningen - land en tuinbouw - akkerbouw - camperen bij de boer - Ste Marie Klooster - lucht opnames - aerophoto Schiphol fotografieLuchtfoto's Huijbergen

Ste Marie klooster
luchtfoto Huijbergen
luchtfoto Huijbergen - voormalig Ste Marie ( kostschool )
Luchtfoto's bron BN de Stem


Guaratingueta, 13 de Dezembro de 2007

Beste Frank,
In de annex komt nog een (laatste) foto, luchtfoto, gemaakt rond 1995, vanaf 500 m hoogte vanaf een zweefvliegtuig.
In Nederland is de lucht al jaaaaarenlang vuil, en zo was deze foto enigszins mistig. De fotograaf kon dit digitaal tamelijk schoonmaken, alleen zijn de kleuren enigszins "Amerikaans" geworden.
Deze foto omvat dus het hele dorp Huijbergen. Door het midden loopt de Boomstraat. Vroeger lag hieraan het noviciaats-huis van de broeders, uiterst rechts; daarnaast het compleks van het internaat van de kleinere groep. Verder naar links stond de theaterzaal en daarachter de bloemenkas. Dat alles is dus verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe broedersklooster. Op de achtergrond bevindt zich dus het oude Sint Marie zoals het toen lag te wachten op een koper.
Ik zou nog een andere luchtfoto moeten hebben, gemaakt komend vanaf Hoogerheide. Daarop kan men die oude toestand van Noviciaat etc duidelijk zien. Helaas kan ik die foto niet meer vinden. Vermoedelijk heb ik die in Fatima (Portugal) laten liggen, waar ik zes jaar lang gewoond heb. Maar ik dacht, dat bijgaande foto ook interessant is om de zaak een beetje compleet te maken.
Overigens ben ik er enigermate trots op, een "eigen" site gekregen te hebben.
Groetjes, Br.Casimiro Kuypers.
PS Die witte vlek links is het constructiebedrijf Suykerbuik meer Huijbergen Broeder Casimiro >>>

 

Huijbergen vroeger luchtfoto

Huijbergen van uit de lucht omstreeks 1923

 

Huijbergen internaat vanuit de lucht
Dorp Huijbergen luchtfoto's luchtopname
Voormalig internaat Ste Marie
Kostschool broeders van Huijbergen

Bovenstaande luchtopname foto's van het internaat zijn gescand van 2 kleuren negatieven. Deze negatieven 4 x 5 inch heb ik gekocht inclusief auteursrechten bij aerophoto Schiphol fotografie op hoog niveau ............ Ste Marie internaat meer >>>
Luchtfoto startpagina

Huijbergen 750 jaar bestaan

frankbogers.nl