PUERTO DE PORTIVO DE BENALMADENA


Vandaag brengen we een bezoekje aan het mooie stadje Benalmadena.
Gelieft bij zonaanbidders en geschikt voor vliegvakanties en zonvakanties.

Terug naar overzicht

 

We gaan met de trein vanaf Los Boliches naar Benalmadena

Het is ongeveer 20 minuten treinen. We lopen vanaf ons appartement Jabega naar het station van Los Boliches. Dan stappen we op de trein tot Benalmadena. We lopen door de stad, naar beneden, naar de kust. Na een fikse wandeling kwamen we aan het strand. Ook hebben we het park bezocht met prachtige cactussen. Zeker een aanrader.Even er een dagje tussen uit. Het is ca 10 minuten lopen naar het station.


De trein gaat om de 20 minuten. Dus lang hoef je niet te wachten.


Er is ook een mogelijkheid om met de bus te gaan. Je rijdt dan via Mijas en daal dan af naar Benalmadena. Vanuit de bus heb je dan een mooi panorama zicht op de stad Fuengirola. Langs de weg staan de sinaasappelbomen in vol ornaat te pronken.Gezellig in de trein. De treinen zien er netjes uit en er is best veel controle en toezicht.


Lopend naar het strand kwamen we een hele grote markt tegen.Aangekomen bij het strand van Benalmadena, wat een uitzicht.


Even een appeltaart met koffie stop bij Beny's Bar


Benalmadena heeft een lange boulevard en bestaat uit verschillende playas stranden.dus het is een eindje lopen naar het centrum.Plattegrond van Benalmadena, met daarop het park waar we doorheen gelopen zijn


Het was een hele wandeling om de boten en appartementen te kunnen zien.PLAYA DE SANTA ANA grenst aan de stad.
De bebouwing die zichtbaar is vanaf het strand is modern en ziet er vrij sfeervol uit. Het zand is zeer fijnkorrelig maar is iets donkerder van kleur.
Het strand is mooi schoon. Het zeewater is mooi lichtblauw van kleur en is glashelder.
Het water lijkt zeer schoon te zijn.


PLAYA DE SANTA ANA is vrij kort en vrij smal. Het strand is redelijk vlak.
Er kan worden gegeten en gedronken op het strand. Het strand is goed toegankelijk.
Het parkeren van de auto kan direct bij het strand.


Wat een heerlijk stadje met zijn leuke haven winkeltjes terassen en eettentjesEen boottochtje is ook altijd wel leuk en afwisselend.


Appartementen te koop en te huur. Met een schitterend en afwisselend uitzicht.Corry Konings plein. Zij was er helaas niet meer.


Kaart Marbella Fuengirola Benalmadena Torremolinos.De trip zit er weer op en we gaan terug met de bus naar Fuengirola.