Dagtrip naar Mijas de Witte Stad


 

Terug naar overzicht


Dagtrip naar Mijas Spanje januari 2009

We gaan een dagje naar Mijas.
Vanuit Fuengirola namen we de bus. Het was die dag wel erg koud en het waaide. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Onderweg zagen we "De Witte Stad" al liggen. Met nogal wat haarspeldbochten kwam de stad steeds dichterbij.
Rond het middag uur wordt er op de markt Flamingo gedanst en lekkere wijn geschonken.

Foto gemaakt vanuit de bus met zicht op Fuengirola:
De weg tussen Mijas en Benalmadena geeft een prachtig uitzicht.


Het is een leuk en gezellig stadje en zeker de moeite waard om te bezoeken.Pleintje met diverse winkeltjes restaurants en cafés


We waren niet de enige die dagHet was best een beetje fris, dus die vers gebakken Spaanse Churros gingen er wel in. Op internet kun je diverse recepten vinden hoe je dit thuis kunt maken.


Mijas de Witte Stad.


Mijas is een gemeente gelegen aan de Costa del Sol, in de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië met een oppervlakte van 149 km². In 2010 telde Mijas 76.362 inwoners. De gemeente grenst aan de Middellandse Zee en aan de gemeenten Fuengirola, Benalmádena, Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Marbella, Ojén en Coín. Ze telt vijf stadskernen: Mijas Pueblo in de bergen (Sierra de Mijas), Las Lagunas in Mijas Costa, de kustplaatsen La Cala, Riviera en Calahonda aan de ca. 12 km kustlijn van de gemeente. Mijas Pueblo is een zogenaamde pueblo blanco (witte stad) en daardoor een toeristische trekpleister. Ook de ezeltaxi's dragen daaraan bij. Het ligt ongeveer 5 km landinwaarts op ruim 400 m boven zeeniveau. (bron Wikipedia)De winkeltjes zijn al open.


Wat doen we. De bus naar de volgende plaats staat er al.
Weg wezen het is te koud. Komen nog wel een keer terug ;-)


Het klimaat van Mijas is mild vanwege de ligging aan zee, met een gemiddelde temperatuur van 18°C, zonder overmatige warmte in de zomer of kou in de winter. De neerslag is minder dan 600 mm per jaar en treedt voornamelijk op tussen de maanden november en januari. Het klimaat verandert naarmate men verder richting berggebied gaat. De gemiddelde temperatuur kan dalen tot 10°. Boven 600 m kan in de winter enige vorst optreden. Ook neemt de neerslag toe tot tegen de 800 mm. (bron Wikipedia)