Het weer aan de Costa del Sol in Fuengirola


weer bericht Spanje

Het weerbericht voor vandaag ziet er weer prima uit. Een bakje koffie erbij, goedemorgen allemaal.
In het voorjaar staat de zon wat lager en kun je heerlijk genieten van de ochtend zon op je balkon.

Terug naar overzicht

 

Het weer aan de Costa del Sol Spanje

Weerfoto's gemaakt tijdens mijn verblijf aan de Spaanse zuidkust Fuengirola. Mooie zonnestralen, prachtige ufo wolkenfoto's, zonsopkomst en een bijzonder fenomeen zeemist.


Het klimaat: Costa del Sol betekent letterlijk "zonnekust", deze naam heeft de streek te danken aan de vele uren zonneschijn en het overheerlijke mediterrane klimaat. Zonovergoten zomerdagen met temperaturen die gemiddeld uitkomen op 30 graden maken de Costa del Sol een van de belangrijkste zonbestemmingen binnen Spanje. Meestal gaan we in het voorjaar er een paar weekjes naar toe. Dan is het gemiddeld zo een 20 graden.


Mooie wolken taferelen met een regenboog boven de zeespiegel van de Middellandse Zee.


Verder op deze pagina wat bijzondere weer foto's. Zoals ufo of lens wolken en opkomende zeemist of zeevlam. Een apart moment om dit mee te maken.Wat is dat nu weer. Dit hadden we nog nooit gezien. Het lijken wel ufo's die wolken. Ze stonden de gehele dag aan de hemel. Altocumulus lenticularis


De lens wolken bleven mooi hangen boven zee en het strand. We konden er geen genoeg van krijgen. Wat is het hier toch mooi aan het strand van Fuengirola.Ook als de avond valt bij zonsondergang zijn de lenswolken of te wel de ufo wolken nog aanwezig. Een apart gezicht en leuk om mee te maken.


Met de weerspiegeling van de maneschijn op het water oppervlak en op de achtergrond de lenswolken, beloofd het weer een mooie avond te worden.


Zeemist of zeevlam is plotseling van zee opkomende mist. Mist komt op boven zee wanneer koude lucht over relatief warm zeewater stroomt of wanneer warme lucht in aanraking komt met een koude zee. (bron Wikipedia)We liepen op de boulevard van Fuengirola, en ineens werd het hartstikke koud. Dit hadden we nog nooit meegemaakt, midden op de dag. We dachten eerst dat er ergens brand was.


Terug in het appartement konden we vanaf het balkon dit natuur verschijnsel aanschouwen. Even googelen wat dit kon zijn. Toen de mist was opgetrokken, vond zicht een paar uur later weer dit verschijnsel plaats !


In het centrum hadden we een visje gegeten en liepen langs het strand terug naar ons appartement Jabega. Een kilometers lange laag hangende wolk vergezelde ons in het voorjaar op het strand. Wat een feest die natuur.

Fuengirola heeft een mediterraan klimaat wat zorgt voor heerlijke warme zomers. Tijdens de warmst dagen van het jaar kan hier kwik hier boven de veertig graden Celsius uitkomen, dit zijn echter extreme uitzonderingen. Regen valt er niet zo veel, zeker niet in de periode mei tot en met september wanneer de toeristen in grote hoeveelheden de plaats bezoeken. Het voor- en najaar zijn iets minder stabiel. De dagtemperaturen zijn hier dan nog erg aangenaam maar in de avonduren koelt het hier dan snel af.


Kijk eens wat een mooie wolken partij boven het strand en de zee,


Het weer aan de Costa del Sol Spanje Fuengirola Malaga Torremolinos temperaturen regenval zonneschijn

 

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

October

November

December

Max. temp

16

16

18

20

22

26

29

29

27

23

19

17

Min. temp

8

9

11

13

15

18

21

22

20

19

12

9

Zonneschijn (uur)

6

7

7

9

10

11

12

11

9

7

6

5

Regenval (mm)

31

21

21

28

18

4

0

6

16

25

27

36stran blauwe lucht

Strak blauwe lucht in Fuengirola. Lekker genieten op het balkon van het uitzicht. Viva het pensioen.


Buienradar Fuengirola. Februari 2020. Gemiddelde temperatuur 20 - 25 graden en een zacht windje erbij.


Dit was het weerbeeld in februari 2012. Het vroor dat het kraakte in Nederland. Wij zaten heerlijk in het zonnetje op ons balkon of aan een drankje bij de haven van Fuengirola. Laat de boeren maar dorsen. We blijven hier nog even.


Helga de Leur van RTL met de weerkaart van Nederland. BBBrrrrrrrrWie wil er niet zo wakker worden, wanneer je op vakantie bent. Wat een zonsopkomst aan de Costa del Sol.