Fuengirola winkels restaurants prijzen


sardientjes Fuengirola

Fuengirola heeft een lange boulevard met talloze restaurants.
In het stadje zelf zijn veel Spaanse eet gelegenheden en het is er niet duur.

Terug naar overzicht

 

Restaurants zoek maar uit ca 700

Een bezoekje aan een typisch Spaans restaurant is bijvoorbeeld MESON SALAMANCA.
Hier hebben we gegeten met zijn viertjes, een 3 gangen diner voor 36 Euro en kregen nog een fles wijn gratis.


Ook kun je er 's morgens op verschillende plaatsen ontbijten en het kost er niet veel en het is er hartstikke goed. We hebben ook nog enekele supermarkten bezocht en er zijn veel kleine winkeltjes. Elke dinsdagmorgen is er een markt (El Mercadillo), de grootste buitenmarkt aan de kust.


Een typisch Engels ontbijt bij Marina Bay. Jus d'orange koffie witte bonen gebakken ei tomaten vlees champignons ham. Allemaal voor rond de 5 euro. U vundt deze gelegenheid met uitzicht op zee bij hotel Angela, naast Jabega.


Het is natuurlijk ook leuk om iedere morgen ergens anders te gaan ontbijten. Zorg wel dat je dan ook 5 kilometer loopt om de caloriën er af te krijgen ;-)



Dit is wel hele goedkope wiite rode en rose wijn. Vino blanco Tinto en Rosado of een half zoete Cava ook lekker voor op het balkon. Maar eerlijk gezegd de rosé is niet als in de Provence. De Spaanse rosé smaakt naar zuurbollen limonade. Neem dan maar een droge witte, die hebben ze ook hele goede. Proost.


Mijn lievelings restaurant in Fuengirola was El Toro. Heerlijke sappige Argentijnse biefstuk, super gebakken en een glas rode wijn erbij waar je U tegen zegt. Je wordt geholpen door een paar lieftallige dames. Het is te vinden Paseo Marítimo Rey de España, 90B, 29640 Fuengirola



En wat denk je heirvan. Heerlijke sardientje a la plancha. Geroosterd op hout van olijven bomen. Menu: geroosterde sardientjes - zeezout - citroen - glas wijn. Hoe eenvoudig kan een recept zijn.

o

In de supermarkt gingen we ook wel eens om heerlijke verse broodjes voor het ontbijt. Er zijn er allerlei soorten en ook met granen er in, panes a granel, om lekker te kunnen poepen, ook belangrijk.


In de supermarkt Mercardona: Je kunt er zelfs bellen, als je mobieltje bent vergeten of kwijt bent.



In ons appartement bij Jabega gingnen we in de avond weer helemaal los. Frietje kroket en een Guinness


Happy Hour bij Hotel Angela, naast Jabega. Laat de pinten maar komen....



Menu kaarten van eettentjes en restaurants. Zoek maar uit lekker Dorada a la planca.


De snackbar bij Jabega heeft heel veel kleine gerechtjes - tapas - zoals mini iberian burgers - of visgerechtjes.


En denk er om, iedere dag de boulevard op en af lopen, anders wordt je zo ver als een varken.



Op weg naar de supermarkt de Mercardona. 5 minuten lopen vanaf Jabega. Op de achterzijde appartementen complex Stalla Maris.


Paella eten aan het strand in het voorjaars zonnetje met vrienden en familie. Deze was super met gamba's en kreeft er in. En een gratis fles Cava.



Mocht het en dag minder weer zijn, kunt u zich vermaken in het winkelcentrum shopping center Miramar. Pak de taxi er naar toe en loop gezellig over de boulevard terug naar het appartement.


Maar van dat lopen krijg je wel dorst en honger. Dus bij Fram aan de haven een lekkere tong besteld. Kosten 11 euro met een fles witte wijn van 6 euro. Viva Fuengirola.



U kunt natuurlijk ook zelf een lekker visje klaarmaken thuis in de pan.
Er is een overvloed aan soorten en maten te verkrijgen in de supermarkt.