Jongens pensionaat internaat kostschool Ste Marie Huijbergen Noord Brabant Nederland

Kostschool gastenboekBericht 1 tot en met 168


Wim Overgaag21-02-2019
http://Wim Overgaag
Ik ben 7 jaar (1957-1964) in Huybergen geweest en kijk er met goede herinneringen op terug. Ikzelf ben autistisch aangelegd en de broeders hadden geen grip op mij. Wel zat ik haast elke zaterdagmiddag in het scheikundelokaal strafwerk te schrijven. Ik kreeg regelmatig een rode maandkaart en zelfs 1x een groene. Maar sexuele intimidaties gingen aan mij gelukkig voorbij. Leukste herinneringen had ik aan de lange boswandelingen richting het Grote Meer, met de fiets naar de Antwerpse dierentuin, Congé, op zondagmiddag patatje halen in Hogerheide.

Cor M15-12-2018
"Met het getij verzet men de bakens" is een oudere wijsheid en je kunt dus niet de huidige maatstaven gaan leggen langs zaken van decennia geleden. Het is erg "in" om dat te doen en gezien die "schade vergoedingen" die men aan de klachten verbindt voor sommigen ook nuttig.
De draai om onze oren die je ouders of leerkracht of een broeder uitdeelde was toen normaal zoals je ook gewoon kon roken tijdens de pauze en zelfs in de klas tijdens de avond studie. Nu leven we in een tijd dat mensen op hun fiets een geel hesje dragen en een helm en tegen alle denkbare rampen verzekerd zijn. Ook hebben ze een mening die vooral heel belangrijk gevonden moet worden. De broeders en zusters en de katholieke kerk hebben ook gezorgd voor generaties nette goed opgeleide mensen en werkende ziekenhuizen etc. Ze nu even postuum gaan neersabelen en tegen huidige maatstaven veroordelen is niet eerlijk. De hele geschiedenis zit vol leermomenten.

Theo Lockefeer24-10-2018
Hallo Frank,

Na hele lange tijd weer eens op je site geweest :
ziet er prima uit.

met vriendelijke groeten, Theo Lockefeer

Rinus Anema04-10-2018
Hallo Frank!
Ik heb nog wat aanvullend materiaal over mijn Ste Marie-periode en een klassenfoto die er nog niet bij staat op jouw website, maar de link op die site werkt niet of niet meer.Kan ik een emailadres van jou ontvangen om dit over te kunnen brengen?

Richard Binkhuysen09-09-2018
Afgelopen donderdag 6 september is Antonius van Overveld ( Ton) overleden.

Marcel Pieterman06-09-2018
http://www.pmcgroep.nl
Hallo allemaal,
Mijn naam is Marcel Pieterman en ik zat op Ste Marie van 1973 tot en met 1977. Achteraf besef ik dat ik de mooiste tijd van mijn jeugd daar heb beleefd -thuis met 2 narcistische ouders was geen succes- en ik ben de broeders tot en met de dag van vandaag dankbaar voor hun aandacht en zorg, hun duidelijke structuur en hun cultuur. Natuurlijk had je als puber de gebruikelijke baaldagen, maar ik heb daar veel mensen ontmoet die ik in mijn hart nog met me meedraag, zonder daar iets mee te doen. Ik ben blij dat ik iedereen, broeders, leken en medeleerlingen, heb mogen ontmoeten en heel veel gelachen heb, veel plezier gehad heb. We hebben in mijn boerderij nog een reunie gehouden, en dat was geweldig!

sjaak dielens19-08-2018
Ik zoek een foto en bidprentje van Broeder Barthelomeus was Leraar van de Sint Aloysiusschool mijn klasse leraar dat was in de jaren 1950
in de Boxhoornstraat Bergen op Zoom. En ook van Broeder Bram Hommel. Bedankt groetjes sjaak

Tom van der Ven30-07-2018
Wat een onzin om dit internaat af te doen als een strafkamp!
Natuurlijk zijn er dingen niet goed gegaan, zoals op alle internaten in die tijd (ik heb op 3 verschillende gezeten), maar je moet het door de ogen van die tijd willen zien.
Niemand kan (of wil) sexuele intimidatie of handelingen goed praten.
Maar doe nou niet of het daar een grote bende was, want dat was het geenszins.

Paul van Driessche14-06-2018
Beste Erik Ik lees hier je haatdragende berichtje. Een subjectieve mening die vast wel gestoeld zal zijn op bepaalde negatieve belevenissen. Maar er zijn ook totaal andere! In welke jaren zat jij op het internaat?
Ben ook blij niet bij de bewoners te horen in het door jou in de fik gestoken Ste Marie.
Met groet

Paul

Eric26-05-2018
Drie tering heljaren meegemaakt op dit strafkamp. Als het in de fik was gevlogen met iedereen erin was ik blij geweest. Hoop dat het u duidelijk is dat deze plek geen site verdiend.

Marian van Steen01-02-2018
http://www.frankbogers.nl/SteMarie/jan-van-steen/
Wat goed om zoveel te kunnen lezen over en zien van Sainte Marie.
De foto’s, de rapporten, de dagindelingen.
Mijn vader, Jan van Steen (1912-1961) uit Dinteloord, heeft er gezeten. Ik weet niet hoe lang.
Op deze foto uit 1924 zit hij vooraan in kleermakerszit. Hij is daar dus 12 jaar.

Ik weet eigenlijk niets van zijn tijd daar. Hij stierf erg jong (48) en mijn moeder stierf een paar jaar later, ook jong (52).
Zoals dat in die tijd ging, was het beter om zo min mogelijk te praten over hun dood en dus ook over hun leven. Vandaar dat ik veel te weinig weet.

Ik kom er nu aan toe om zoveel mogelijk informatie te zoeken over mijn ouders. Dus het is echt heel mooi dat u deze website hebt gemaakt.
Er zal niemand meer zijn die mijn vader bij leven heeft gekend. Maar u begrijpt, met alle informatie die verder nog boven water zou kunnen komen, ben ik erg blij.

Met vriendelijke groeten, Marian van Steen

Khannea11-12-2017
Ik heb hier twee jaar doorgebracht, ik denk zo'n beetje 1977, de eerste en tweede klas MAVO. Het was een wespennest, met veel geweld, sadistische broeders en erg veel seksueel misbruik. Ik was een erg ketsbaar kind en ben er getraumatiseerd vandaan gekomen. Kinderen spuuden in elkaars eten, en het hing aan elkaar van de treitereien. Het was geen leuke plek.

Tom van der Ven11-12-2016
Geweldig leuk dat Frank deze site heeft opgezet!
Ik heb er 1 jaar 6e klas lagere school op gezeten en daarna het 3e en 4e jaar mulo (A en B). Op zich prima school.

van de Ven06-11-2016
wie heeft er bij mij in de klas gezeten en zijn er eventueel foto's van;
Jaar 1971
klas 6c
leraar Dhr. de Krom

Ven30-07-2016
Zijn er ook foto's van de afd. basisschool leerlingen klas 6c juni 1971. Graag zou ik deze nog eens willen zien.
Mvg.

   pagina 1 van 12     volgendeNieuwe bericht

Naam: *
E-Mail: (optioneel)
Homepage: (optioneel)
Bericht:
 
Verifieer uw inschrijving middels het vinkje:
 

  

 

 

Neem contact op met Frank Bogers