Jongens pensionaat internaat kostschool Ste Marie Huijbergen Noord Brabant Nederland

Kostschool gastenboekBericht 1 tot en met 166


Teun van den Bosch23-09-2011
Ik heb intern op Ste Marie gezeten van 1974 - 1980.De zesde klas lagere school en vijf jaar heb ik over de MAVO gedaan.Over het algemeen heb ik positieve herinneringen aan die tijd.Ik vind het wel jammer dat het hoofdgebouw deels gesloopt is.Helaas.

G.Gulickx24-07-2011
Beste Frank Ik heb nog verschillende klassefoto's van mijn vader van voor 1936. Maar ik kan er niet goed uit wijs worden. Ik dacht nl. dat het een kweekschool was. Misschien is er nog een archief met leerlingen namen aanwezig. De naam van mijn vader is : Antonius Petrus Cornelis Gulickx.Komende van Ulicoten ,bij Baarle Nassau.met vriendelijke groeten Gerard Gulickx

M.Oppenneer-Klasen14-07-2011
Beste Frank Bogers, Op de foto's van Nout Simons, jaren 30, staat ook mijn vader.Kees Klasen(Cornelis). Zoon van de kolenboer Frits Klasen uit Bergen op Zoom.Ik heb zelf een foto van alle broeders en alle kinderen uit de jaren dertig. Alleen is deze ingelijst.Bijzonder is dat ik al heel mijn leven de verhalen heb meegekregen van het leven op Ste Marie.In oktober gaan mijn man en ik een Thomashuis starten in de voormalige kapel en daar ook met ons gezin wonen.mijn vader is nu 82 en staat te popelen om weer eens te kijken.met vr. Gr. M. oppenneer- Klasen.

T. Weller05-07-2011
Ik ben advocaat en op zoek naar medeslachtoffers van sexueel misbruik door broeder Giovanni in de periode 1968 - 1970.Wie kan mij helpen?

Hans de Bruijn27-06-2011
Dat emailadres wat Jan Kwantes opgeeft is niet juist. Het wordt niet herkend door mijn browser. Is er wellicht een ander emailadres te gebruiken?

Een slachtoffer08-06-2011
Heb ik het goed als ik opmerk dat veel berichten zijn verdwenen. En wel de berichten over het sexuele misbruik van o.a. die Remigius??(OPMERKING: Dit is NIET het geval, groeten Frank Bogers 9 juni 2011)

Jan Kwantes04-06-2011
SEKSUEEL MISBRUIK OP STE. MARIE HUIJBERGEN{{Jan Kwantes 65 jr, alias De Kwatta,doet bij deze een oproep aan alle oudleerlingen van de jaren '50, die ook op kostschool zaten bij de broeders in Huijbergen en last hebben gehad van seksueel misbruik. Geef het door aan HULP&RECHT: secretariaat@hulpenrecht.nl. Denk er maar eens over na.Groeten, Jan Kwantes Tilburg

johan jansen10-04-2011
Heb ook op st marie gezeten super tijd gehad veel gevoetbald.

Hans de Bruijn29-12-2010
Ik ben de HdB die op 03-03-2010 een berichtje heeft achter gelaten. Inmiddels is het al weer enkele maanden geleden dat ik geschreven heb en de beerput gaat steeds verder op in Katholiek Nederland. Mijn leven is zodanig beinvloed door het gebeurde dat ik inmiddels ook geen katholiek meer ben. ik heb contact gehad met de congregatie van de broeders en een schrijven ontvangen van een van de broeders. Dit schrijven heeft mij zo goed gedaan dat ik het mij overkomene een plek heb kunnen geven en ik praat heel veel van mij af. Het enige wat ik al die jaren heb gedacht en nog steeds denk is: Laat die Remigius maar rotten in zijn graf en als er een hel bestaat dan zal hij daar zeer zeker vertoeven. Ik vind het verdrietig te lezen dat zo velen het niet prettig hebben gehad op Ste Marie en dat anderen helemaal nooit iets gemerkt hebben van de wantoestanden, Een ieder die mij wilt spreken kan dit doen via mijn emailadres. Zowel positieve als negatieve berichten zijn welkom en u kunt t.a.t. een reactie tegemoet zien. Ik wens u allen een fijne jaarwisseling en een voorspoedig, gezond en gelukkig nieuwjaar toe.

Alfonso Harkelijn29-12-2010
Ik heb ook op St Marie gezeten van 1970 t/m 1974.Ik heb nog een paar foto's van toen. Ik moet ze alleen nog opzoeken. In 1990 was ik op vakantie in Nederland en was ik langs geweest. Ik heb verschillende foto's gemaakt met de broeders die toen nog in leven waren en zelfs foto's gemaakt van hen die op het kerkhof liggen. In 2000 was ik met mijn familie op vakantie en heb ik weer nieuwe foto's gemaakt. Zodra ik ze vind zal ik het zeer zeker met jullie delen.Ik heb nog contact met Dick Bal en ik ben op zoek naar een andere hele goede vriend van mij: Maarten van den Eerden. Als iemand zijn adres en of telefoon nummer heeft, hoor ik het graag.Ik woon intussen tijd weer in Nederland sinds 2007. Ik kom uit Curaçao. Groetjes';

Paula Schenk26-12-2010
Ik ben een zus van Marian Reijnders-Schenk en heb ook op Ste. Marie gezeten als 'externe'.Eerst op de lagere school (1e-4e klas St.Hubertusschool; daarna heette de lagere school Ste. Marie). Ik heb bij Broeder Maurice (de Laat) in de 5e klas gezeten en bij Br. Willibrordus (Jan Verbruggen) in de 6e.Van 1973 tot 1977 zat ik op de Mavo. Ik ken nog wel een aantal namen en zeker de gezichten die op een aantal foto's staan! Ik woon nog steeds in Huijbergen en heb de sloop van de gebouwen dus ook van dichtbij gevolgd. Ik heb heel veel leuke herinneringen aan de Ste.Marie-tijd. Veel meegemaakt daar! In die periode ook op muziekles gezeten bij Broeder Matthias, lid geworden van Fravino, tennisles van Broeder Avelino, jongerenmissen op zaterdagavond met koor en orkest...

Marian (Reijnders)-Schenk26-12-2010
Ik heb op de lagere school (1970-1976) en op de Mavo(1976-1980)gezeten en woonde in het dorp. De 6e klas bij Dhr. Appelboom. Namen die ik me nog herinner: Jos Roels, Bert Beusenberg, Hans Witte, Leander Cornet, Gilbert Stuy, Ronald van Schoonhoven, Johan Mes, Guido Antonissen, Angelo Talboom, Rini Koevoets, Egi Rodriguez, Pieter Grant enz enz.Tip: kijk ook eens op www.schoolbank.nl

Rob Vrinten07-12-2010
Ik zat op het internaat van 1975 t/m 1977 (dus 3 jaar). Ik herinner me de namen Harry de Koeier, Albert Krootjes, Maarten Smit. Voor mij was het een ellendige tijd: veel heimwee en weinig vrienden. Ik heb er wel manieren geleerd!

Frans Peters06-02-2010
Ik ben van de lichting 1959 t/m 1962 en heb nog klassefoto's van twee jaar met daarop de beide klassen van 60-61 en 61-62 en ik zag in de berichtgeving ook nog een bericht van Sjef Aerts. Ik wil de foto's proberen uit te weken en ze toe te sturen met zoveel mogelijk namen erbij.

Martijn van der Vleuten21-09-2010
Broeder Remigius was een gefrustereerd type die het liefst had dat je op schoot kwam zitten."alle vrouwen zijn hoeren" was een van z'n uitspraken die ik me heel goed herinner. Dit naar aan leiding van een vriendin in het dorp !

vorige    pagina 4 van 12     volgendeNieuwe bericht

Naam: *
E-Mail: (optioneel)
Homepage: (optioneel)
Bericht:
 
Verifieer uw inschrijving middels het vinkje:
 

  

 

 

Neem contact op met Frank Bogers