Jongens pensionaat internaat kostschool Ste Marie Huijbergen Noord Brabant Nederland

Kostschool gastenboekBericht 1 tot en met 166


Cees Teuben03-01-2013
Nieuwe poging!. Frank, mijn complimenten voor de mooie site. mijn naam is Cees Teuben, ik heb op Ste Marie van 1971 t/m 1975 de MAVO doorlopen. Ik zie ook veel bekenden op de foto's en herken vele namen. Felix Hoppenbrouwers (Solex fan?) was o.a. mijn klasgenoot. Ik ben nooit met plezier naar Huybergen gegaan maar moet achteraf bekennen dat de kwaliteit van het onderwijs zeer goed was, ik heb er later veel aan gehad.

Ton de Ridder20-10-2012
Ik zie een bericht van de Stichting KLOKK. Info over twee broeders gevraagd. Ik heb enkele jaren br Isidoris als `surveillant` gehad en in de `ziekenboeg` heb ik ook wel enkele dagen gelegen. Nooit narigheid gehad of iets gezien wat niet door de beugel zou kunnen. Br Isidoris herinner ik me nog als een heel aardige man. Dit wilde ik toch even kwijt.Groet van Ton.

Raymond17-10-2012
http://klokk.nl
Oproep: Broeder Archangelus en Broeder Isidorus-Broeders van Huijbergen CFIC -Internaat St.Marie Huijbergen De werkgroep Recht komt graag in contact met lotgenoten en/of meer info over :Locati e :Internaat St.Marie Plaats : HuijbergenPeriode: 1956-1957 Aangeklaagde :1. Broeder Isidorus (surveillant)Aangeklaagde : 2. Broeder Archangelus alias "de Pil"(ziekenbroeder)Congregatie: Broeders van Huijbergen CFIE eventuele reacties kun je sturen aan:Werkgroep Recht van de Stichting KLOKK : oproep@klokk.nl

Marcus Rudolf26-09-20127
Beste Frank, In verband met een studie naar oude kerkgroepen zag ik op jouw site een foto;De kapel op de eerste verdieping aan de Hoogstraat, Bergen op Zoom met kerststal in 1945. is het mogelijk dat je deze mij in groot bestand kan toezenden, zodat ik de groep kan bestuderen.

jac nes14-09-2012
Een prachtige pagina die veel herinneringen doet opleven. Ik heb zelf 10 jaar in huijbergen gewoond, en ben broeder geweest. Mijn droom was broeder bakker worden en ben dat even geweest. daarna moest ik surveillant gaan spelen omdat ik veel aan sport had gedaan. Daar had ik geen zin in en kon dat ook niet, de jongens mochten bij mij alles. Bakker dat was het en niet anders.

Jos van Kuijk18-08-20127
http://frankbogers.nl/SteMarie/Jac-Klaver/
Hoi Frank, Leuke site ik heb mij zelf ook ontdekt op de foto. Ik zat in klas 4 1964-1965 tweede rij van onder 3 de naar rechts. Dat ben ik. Jos van Kuijk.

guust konings14-05-2012
|http://
JOOO gave site, ik heb vanaf 1974 (5e klas lagere school) op Ste Marie gezeten, 5e en 6e klas, daarna 2 jaar Mavo, dus 4 jaar doorgebracht in Huijbergen. leuk al die oude foto's wat een herinneringen komen er weer boven.als ik de berichten zo lees, heb ik veel mazzel gehad, geen negatieve dingen meegemaakt. op de foto van Arjan Reijnders, 5e klas 1974/75 de onderste rij, de 2e van rechts.zal deze site in de gaten houden.

Reggie Picavet12-03-2012
Huijbergen, St. Marie 1974-1975. Vandaag, 12/03/2012, pas deze site ontdekt en meerdere namen herkend, Alfonso, Peter, Maarten, Andre, Dik, Ronnie, Jan, Herman, etc.. Geen onprettige herinneringen, juist een eenzaam eerste jaar als provinciaaltje uit Zeeuwsch Vlaanderen. Bijzonder leuk om de oude foto's nog eens te zien. Het ga iedereen goed.

Felix Hoppenbrouwers16-02-2012
Frank leuk initiatief. Ik kwam bij toeval op je site terecht. Ik zal mij even kort voorstellen. Ik ben Felix Hoppenbrouwers en heb tussen zomer 1969 tot zomer 1976 op het internaat gezeten. Ik sta op de eerste vier foto's van Dick Bal. Ik denk dat dat foto's van de MAVO zijn. Ik herken daar ook Hans Groffen en ? Wa(a)nders. Ik zal eens kijken of ik ook nog wat kan vinden uit die tijd.

Ton Burger16-02-2012
Hallo Frank. Ben op zoek naar medescholieren in de periode 1944-1948 van de MULO A+B opleiding van de broeders uit Huijbergen in de Karrenstraat in Breda. Daar was ook een lagerschool aan verbonden. Hoofd was broeder Michael. Bezit nog een klasse foto uit die periode. 06-2941641. Ben benieuwd. Gr. Ton

cees van gastel09-01-2012
Met verbazing las ik het relaas van diverse oud leerlingen, die ook net als ik op Ste Marie hebben gezeten.Je kon er op wachten natuurlijk, na al die publiciteit in de diverse media over seksueel misbruik onder meer in de kerk en op Internaten. Zelf heb ik er op geen enkele manier iets van ondervonden en evenmin een goede vriend uit die tijd, welke ik onlangs sprak. Geluk gehad misschien?! Natuurlijk gingen er in die tijd voortdurend geruchten rond over vermeende "verkeerde" broeders, die een bijzondere voorkeur hadden voor bepaalde leerlingen. Nooit heb ik in mijn onnozelheid wellicht daadwerkelijk iets daarvan kunnen vaststellen en ik kan me ook niet herinneren, dat medeleerlingen zichtbaar gebukt gingen onder dit soort nare ervaringen. Daarom zijn al die verhalen, die nu loskomen des te schrijnender en wordt de herinnering aan kostschool van een heel andere orde. Toch wil ik niet nalaten te zeggen, dat ik heel veel positieve ervaringen heb opgedaan uit die tijd. De broeders hebben me in veel opzichten gestimuleerd en enthousiast gemaakt. De liefde voor de natuur, interesse in cultuur, sport enz. Ook hoor ik nogal eens verhalen over lijfelijke straffen, maar vooral de periode (midden jaren vijftig) waarin ik op Ste Marie zat werd dat maatschappelijk tot een zekere hoogte als normaal beschouwd. Ik denk dat vele ouders in die tijd met een ferme tik heel wat opvoedingsproblemen hebben opgelost. Dat men er anno 2012 anders over denkt is natuurlijk een zeer positieve verworvenheid. Dat mijn beeld over Ste Marie enigszins is verstoord is natuurlijk jammer, maar ik hoop dat er een soort oplossing komt voor ieder die met blijvende gevolgen te maken heeft gehad met welke vorm van misbruik dan ook. Het gevoel, wat ik heb als ik op bezoek ga naar een van de kinderen, die nu op het complex woont zal anders zijn dan voorheen. Groet. Cees van Gastel

Ad Poppelaars06-01-2012
Toevallig op deze site terecht gekomen. Ik heb maar 1 jaar in Huijbergen gezeten op het internaat 1969-1970. Bij Broeder Martinus. Bekende namen zijn voor mij nog; Eugene vd Poel ( veehandelaar ?, Leo van Gils, Guus Tange ( uit Sluis ?), Harruie Aernouds ( schaker)?, Gerard van Zwol, Sjef vd Eerde, Andre de Schepper, George Le Granse. Ik moet zeggen dat ik daar een heel leuk jaar heb gehad. Jammer dat er veel is afgebroken. Ik woon nog steeds in Oosterhout waar mijn ouders vroeger een boerderij hadden. Hoe is het jullie vergaan? reageer eens, anders kun je mailen ad_poppelaars@hotmail.com. Groetjes van Ad, Gwerda en 3 zonen Jack, Niels en Bjorn. Mijn broer Jack Poppelaars heeft ook op StMarie gezeten maar dat was voordat ik er zat. Het ga je goed.

Herfst 201129-12-2011
Herfst 2011 Na 42 jaar De chagrijn en de pijn Schrijven is blijven, schrijven is strepen Veel vergeten omdat ik wilde vergeten Herfst 1969: de grote verandering Wss st. Marie en Ik nog te redden? Meepraten afdwingen, afdwingen verandering Waar was jij!Overleven van st. marie Veranderingen in durf, durf in veranderingen Over Leven na st. Marie Afdwingen meepraten, verandering afdwingen Waar ben jij nu? Chagrijn,pijn Nog 42 jaar

Jan Janssens19-12-2011
Hoe heette die ziekenbroeder (de pil) ook al weer? Ik spreek dan over de jaren 1966-1967. Hij smeerde je zo graag echt helemaal van top tot teen in is als je bijv. waterpokken had of zoiets.

Teun van den Bosch23-09-2011
Ik heb intern op Ste Marie gezeten van 1974 - 1980.De zesde klas lagere school en vijf jaar heb ik over de MAVO gedaan.Over het algemeen heb ik positieve herinneringen aan die tijd.Ik vind het wel jammer dat het hoofdgebouw deels gesloopt is.Helaas.

vorige    pagina 3 van 12     volgendeNieuwe bericht

Naam: *
E-Mail: (optioneel)
Homepage: (optioneel)
Bericht:
 
Verifieer uw inschrijving middels het vinkje:
 

  

 

 

Neem contact op met Frank Bogers