Tuindoeken posters schilderijen voor buiten

Tuin posters op schutting of muur plaatsen enkele tips

 

 

De lege plek op mijn schutting heb ik opgevuld met 2 vrolijke tuindoeken tuinposters of tuinfoto's van mijn kleinkinderen Zorg voor een foto met een leuk onderwerp en compositie.
Er zijn speciale doeken voor buiten, dus geen canvasdoek nemen.

Gezien de
verschillende weers-omstandiheden zoals regen hagel sneeuw vorst warmte fel zonlicht moet u kiezen voor een doek met een lange levensduur en de kleuren mogen niet vervagen.
Dus tuindoek materiaal van een goede kwaliteit gaat boven prijsvind ik.

Een goede tuinposter is gemaakt van PVC met daar over een coating voor extreme weersomstandigheden en krassen te voorkomen


Enkele voorbeelden en tips voor het maken van een mooie tuinposter.

Foto orgineel

Neem een foto met een niet alledaags onderwerp. Als onderwerp heb ik mijn kleinkinderen op de foto gezet om een tuinposter te maken. Ik heb gekozen voor een foto toen we op vakantie waren. Vanaf de varanda van de stacaravan heb ik de kleintjes gefotografeerd. Op de varanda was het een beetje een rommetlje. Maar daar is het ook vakantie voor.

Foto aangepast 2e vertiakle paal verwijderdOmdat er veel spulletjes op de varanda lagen komt de foto druk over. Ook lopen er 2 vertikalen balken door de foto. Om toch een beetje rust in de foto te krijgen heb ik de foto zo bijgesneden en de rechtse balk eraf gehaald is. De kinderen komen nu ook veel beter uit op de foto en we krijgen een rustig beeld.
Dus snijden in de foto geeft zijn voordelen en niet bang zijn. Less is more !!!
Anouk en Evi op de camping lei suves

Ook deze foto is bewerkt voor het tuindoek. Rechts is een stukje boom te zien, welke er af is gesneden. Ook aan de bovenkant is het storende randje verwijderd. Zo krijg je een mooi resultaat. De bovenste tuinposter met de 2 jongens heb ik af laten drukken in de maat 50 hoog x 57,5 breed en met de 2 meisjes in de maat 50 hoog en 65 breed (maten in cm) Aan de schutting zijn ze versprongen gemonteerd.

Bovenzijde tuindoekAls ophangsysteem voor de tuinfoto heb ik gekozen voor een zgn tunnelzoom. Onder en boven wordt de foto dan omgevouwen en geplakt. Dit is een neutrale zijde en de foto blijft in zijn geheel intact. Door de tunnelzoom kun je een buis houten lat e.d. steken voor op te hangen. Ik heb gekozen voor een roestvrijestalen as van 15 mm diameter, zowel voor de boven- als onderkant.
Onderzijde tuinposter

De poster aan de schutting heb ik bevestigd d.m.v. duimen of te wel haakse schroeven, waar de as in hangt. Dit heeft ook als voordeel dat de tuinposter of tuindoek gemakkelijk is te verwijderen voor schoonmaak of de 2 posters om te wisselen. Door gebruik te maken van de massieve as aan de onderzijde hangt het tuindoek altijd netjes en strak.Tuin posters of tuinfoto's geven je tuin extra sfeer met een spotje
Zet een tuinspot verlichting bij de tuinposters. Genieten !

 


Tuinposters of tuinfoto's verrijken uw tuin of overkapping. Een leuk cadeau kado idee voor een verjaardag moederdag vaderdag voor opa en oma. Het is een dankbaar onderwerp. Voor de foto liefhebbers onder ons, Camera Pentax K5 neem ook een kijkje op mijn fotopagina klik hier.