Goede buur wordt verre vriend
Veerboot bridgedrive op de boot Westerschelde

bijgewerkt op 19 October, 2008

www.frankbogers.nl

Bridge drive op boot kruiningen perkpolder
Het heen en weer

Bron Artikel uit Provinciale Zeeuwse Courant van 07-03-2003
Goede buur wordt verre vriend

door Sven Remijnsen

KRUININGEN - De bridgeclubs van Reimerswaal en Lamswaarde, nu nog goede buren, zullen na het verdwijnen van de veerdienst tussen Kruiningen en Perkpolder slechts verre vrienden zijn. Om de onderlinge banden aan te halen, ontmoeten de verenigingen elkaar, voor de eerste en de laatste keer, aan boord van de Prinses Juliana voor een bijzondere avond bridgen op de boot.

Nellie biedt met hartstocht en passie
Frank wacht geduldig op wat komen gaat

 

Ton van den Hil is om zes uur als eerste opgestapt in Kruiningen. De voorzitter van bridgeclub Reimerswaal (240 leden) heeft in de beide salons 31 tafels gedekt en van een bidding-box met kaarten voorzien als een half uur na hem Camiel de Schrijver en Wilmar Vermaire aan boord gaan.

 

Hartstikke gezellig op dun boot
Ome Kees Meesters tussen neef Frank en nicht Nellie

 

De Schrijver is voorzitter van bridgeclub Lamswaarde (79 leden, van wie één uit Lamswaarde), Vermaire is de initiatiefnemer. In totaal 62 paren hebben gehoor gegeven aan zijn oproep om, met toestemming van de PSD, een bridgedrive af te werken op de Westerschelde. ,,Ik wil de overkanten tot elkaar brengen``, verklaart Vermaire.

 

foto Mechteld Jansen
Bridgen op de veerboot met ome Kees en tante Anneke

 

Terwijl de vrachtwagenchauffeurs onverstoorbaar hun erwtensoep oplepelen en nieuwsgierige kinderen de speelkaarten uit de doosjes halen, verdringt de Zuid-Bevelandse afvaardiging zich even na zevenen om Van den Hil voor de gidsbriefjes met de indeling van de tafels. ,,Bent u roken of niet-roken?``, vraagt hij.

Zo dat zit er op, de punten worden geteld
Iedereen wacht met spanning af......

 


Terug in Perkpolder blijkt een aantal sets kaarten te zijn ontvreemd. Als de tekorten zijn aangevuld en ook de Zeeuws-Vlamingen hun plaatsen hebben gevonden, heet Van den Hil de 124 deelnemers welkom via de intercom. ,,Bij overtreding van de gedragsregels kunt u normaal gesproken uit de speelzaal worden verwijderd, maar dat is hier onmogelijk. Daarom is in overleg met kapitein Hoogesteger besloten het kielhalen in ere te herstellen.``

 

De uitslag wordt bekend gemaakt ! !
Hoeveel procent zullen we nu weer hebben ?

 

Dan valt de stilte in. De bridgers, veelal 65-plussers, bieden en passen met passie. Tussen de wedstrijden door eet Charles ten Hengel, de kampioen van Kapelle, een broodje worst. Ten Hengel (52) vormt met Martijn van Eerden (14) uit Goes veruit het jongste paar van de avond. ,,De ouderen bieden weer als beesten``, stelt Ten Hengel, die graag tegen bridgers van de overkant speelt. ,,Zeeuws-Vlamingen zijn lieve mensen.``

 

loopbriefje Uitslag E-lijn %

1 Dms.Dierikx-Kerstens 71.11

2 Hrn.Bogers-Meesters 66.11 (Frank en ome Kees)

3 Epr.Knetemann 59.31

4 P.v.Waterschoot-M.v.Watersloot 59.26

5 Dms Bogers-Meesters 55.46 (Nellie en tante Anneke)

6 J.Lossie-A.Kint 55.09

7 C.de Waal-E.de Waal 46.57

8 Epr.Renne 45.93

9 L.Heizsler-E.Neve 43.52

10 G.Baecke-A.Deckere 43.24

11 Dms.Bauer-de Leeuw 42.50

12 Mvr.v.Ombergen-Hr.Remijn 38.52

13 Mvr.Kamstra-hr.Meerman 37.50

14 J.Colman-L.Broc 36.20

 

De Zeeuws-Vlamingen, vooral die uit het verre oosten, gaan nu nog per boot naar Kruiningen, waar een groot bridgecentrum is gevestigd. Daar wordt onder meer om de districtscompetitie gespeeld. Straks zal de afstand verveelvoudigd zijn.
Om half elf zijn alle kaarten geschud. De kapitein roept de winnaar om: Lamswaarde. Een verrassing, vinden ze bij de verliezende club; in Zeeuws-Vlaanderen is toch fanatiek carnaval gevierd?

 

Dit was het laatste boottochtje
Vanaf 15 maart 2003 gaan we bridgen in de Wester-Schelde tunnel ;-)

Met dank aan Ome Kees (foto,s), de Princes Juliana, de PZC en

de bridgeclubs van Reimerswaal en Lamswaarde

terug naar frank bogers