Kerstmis menu Eendenborst
recept bakken en braden
Eenvoudig te bereiden eendenborst menu voor een gezellig etentje met vrienden, kennissen en familie aan de Kerstmaaltijd.
Niet op restaurant maar thuis kokkerellen. Dus bakken en braden we een heerlijk eendenborst menu.
Wat eten we met Kerstmis ?
Dit is een heel gemakkelijk en smaakvol menu met eendenborst.
Het gerecht kunt u het gehele jaar en elk seizoen klaar maken.
Smaakvol, simpel en u geniet al bij het braden van het vlees.
Hoofdgerecht bestaat uit gebraden eendenborst stoofpeertjes en aardappelpuree.
Een klassieker onder de gerechten met Kerstmis.

HET BRADEN VAN DE EENDENBORST: Snijdt de vel kruislings in met een scherp mes. Neem een half pakje roomboter en een flinke scheut olijfolie. Bak eerst op de vel ca 8 minuten. Daarna de andere kant op ca 5 minuten. Peper en zout na smaak toevoegen.

NAGAREN VAN DE EENDENBORST: Na het bakken legt en vouwt
u de eendenborst in gereed liggende aluminiumfolie. Ieder stuk eendenborst
apart in de folie wikkelen.
Na 2 à 3 minuten kunt u de eendenborst serveren. (Snijdt er eentje
aan als proef om te kijken of deze rose is)

ONDERTUSSEN TIJDENS HET BAKKEN: Kunt u de saus en de aardappelpuree maken. Koop hiervoor kant en klare zakjes bijvoorbeeld van Maggi voor de saus en Nestle voor de aardappelpuree. Simpel en goed van smaak. U kunt dit natuurlijk ook zelf vers maken.

SERVEER DE EENDENBORST ROSE GABAKKEN: Dit is het lekkerst en de eendenborst is heerlijk mals. U kunt het in zijn geheel serveren of alvast gesneden in lapjes. De saus erover heen en klaar is Kees. De stoofpeertjes niet vergeten! Ook de borden voorverwarmen, dan blijft het gerecht ook langer warm.

WAT DRINKEN WE ERBIJ: Wij hebben gekozen voor een heerlijke geurende en smaakvolle rosé uit Zuid Frankrijk. Deze is afkomstig uit de Provence en wel uit La Motte. Domaine de Canta Rainette. U begeeft zich nu al aan de Cote d'Azur. Eet smakelijk

WAT ALS DESSERT / TOETJE: Deze keer nemen we een ijstaartje, lekker zoet een heel verfrissend van smaak. Kunt u bestellen bij de bakker, neem wel een dessert ijstaart ! En een kopje expresso na met een cognacje.