RECEPT
PAELLA


 



PAELLA
Algemeen: Eenpansgerecht
Seizoen: Niet seizoensgebonden
Keuken: Spaans
Beoordeling: Zeer goed
Auteur: Stoll/de Groot

Ingrediënten: 2 uien
3 tenen knoflook
1 braadkuiken
1,25 l bouillon
Enkele blaadjes laurier
Enkele draadjes saffraan
Zout, peper
100 gr. Haricots verts
4 artisjokbodems
1 rode paprika
2 vleestomaten
250 gr. Rijst
Olijfolie
100 gr. fijne doperwten
200 gr. inktvis
200 gr. gamba's
100 gr. mosselen
4 eetlepels olijfolie

Bereiden: 1 uur (genoemde tijden en hoeveelheden zijn voor 4 personen)
1. Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Bak de uien en de knoflook in de hele olie goudgeel.
2. Verdeel de kip in 8 stukken en bak deze even mee.
3. Voeg de bouillon en de kruiden met zou en peper toe en stoof de kip circa 30 min. mee tot ze gaar is.
4. Snijd de haricots verts en de artisjokbodems in kleine stukje. Snijd de paprika's in reepjes en verdeel de tomaten in stukjes.
5. Bak de rijst in een laagje olie in een ruime braadpan goudbruin. Voeg de kip, haricots verts, artisjokbodems, paprika's, tomaten, doperwten, vissoorten en zonodig een scheutje water toe en laat alles in circa 15 min. afgedekt doorstoven.
6. Serveer de paella in de braadpan. De paella moet iets vochtig maar niet nat zijn.

Voedingswaarden per persoon: Energie 3380 kJ
Vet 35 gr.
Koolhydraten 48 gr.
Eiwitten 76 gr.


 

wentelteefjes - schoolkoekjes - paella - schoenlapperstaart - gemakkelijke recepten uitprinten