Aad van der Voort foto's opendag 7 mei 2006 deel 3

opendag st marie

42 Opendag. Kees Bovée in gesprek met Broeder Nereus

Herontmoeting Kees Bovée

Mijn vrouw is kantkloster, die met mij tijdens een kantklosreis de kantkloster Jacqueline Uytdewilligen/ Bovée ontmoette een zus van Kees Bovée. Op die manier ben ik weer met Kees in contact gekomen. Samen hebben we afgesproken om op 7-5- 2006 naar een opendag van Sint Marie te Huijbergen te gaan. Daar hebben we met de voor ons bekende Broeder Nereus en jongere collega's gesproken, vooral over vroeger tijd. Naast Nereus leefde ook Broeder Angelo nog, maar die
was zo ernstig ziek, dat we hem niet konden bezoeken. In de buurt van het instituut is wel zeer veel veranderd, Alleen het poortgebouw staat er nog en is zoveel mogelijk in de oude staat teruggebracht en in gebruik als museum. De broeders hadden een tentoonstelling van oude foto's opgezet. Een aantal foto's heb ik gekopieerd. Het is een heel gezellige en interessante dag geweest.

Terug naar overzicht


44 opendag. De kapel in het Alverno, die we iedere dag een keer bezochten en op zondag 2 keer.

45 opendag De refter (eetzaal) in het Alverno waar we iedere dag aten.

43 opendag. Dit is de Handelsmulo, waarschijnlijk klas 3, omdat Tinus Augustijn niet meer op deze foto voorkomt. Hiervan ken ik nog maar een paar leerlingen, links bovenaan Van Putten, de derde van links bovenaan Marcel Messegers, verder van links naar rechts Broeder Marcellus en Broeder Paulinus, links van Br. Marcellus Remie van Hecke, rechtsonder Br. Marcellus Ceriel Meier, rechts daarnaast Rob Picavet, op de rechter stoel zit A. Appels. Degene waarmee ik veel omging waren jongens van de Handelsmulo.

46 opendag. De slaapzaal op de zolder van het Alverno. Het 1e jaar heb ik geslapen in het Noodgebouw, in het 2e jaar op de zolder van het Alverno en in het 3e jaar heb ik in een van de in aantal beperkte chambrettes geslapen. In de chambrette had je meer privacy, omdat het een klein afgesloten slaapkamertje was.48 opendag. Het poortgebouw, waarin na de 2e Wereldoorlog de klaslokalen van Mulo en Handelsmulo waren ondergebracht. Aan deze zijde van het gebouw stond toen de boom waaronder we in de pauze tegen een bal trapten.

47 Open dag Kostschool STe Marie Huijbergen. Kees Bovée en mijn echtgenote in de ontvangstkamer van de broeders op 7 mei 2006.
Aad van der Voort foto's en verhalen deel 1 - deel 2 - deel 3